Nettverk Naboer Online - Av Steven Clift - 2006

Nettverk naboer online

En ny vri på NSF: Bygning fra National Night Out av Nettverk Naboer Online
2006 Oppdatering: E-Democracy.Org planlegger pilot nabolaget fora i Minneapolis, deretter utover.
Av Steven Clift

Hvert år på den første tirsdag i august, gater over hele USA buzz som en del av National Night Out . Menneskelige forbindelser er bygget, kvartal for kvartal, med potlucks og samtaler. Jo bedre vi kjenner våre nærmeste naboer, de sterkere og tryggere vårt samfunn blitt.

Ettersom kvelden vinden ned, vil folk uunngåelig si, "Vi burde gjøre dette oftere. La oss ikke vente igjen til neste år. "Men, som veisperringer er fjernet, den spesielle offentlige rom vi skapt for en kveld er ikke mer, og våre faste hilsener krympe tilbake til de få husene som omgir oss, kanskje bortsett fra for sporadisk lang avstand bølge.

I år kan være annerledes.

Faktisk, på mange blokker, vår en gang i året "offentlige rom" blir året elektroniske offentlige rom med oppdagelsen av elektroniske blokk klubber. I stedet for bare å gå til verden på nettet, kan vi også komme hjem ... online.

Her er noen tips om hvordan du kan få kontakt med naboene på nettet, slik at du kan bygge forbindelser gjennom hele året.

1 Del E-postadresser -. At National Night Out passere rundt en påmeldingsark (PDF) ( også i Word ) som inkluderer plass for hver husstand sin telefon og minst én adresse. En person bør frivillig til å skrive opp og e-post resultatene til alle på blokken. Lag en utskrift kopi for de som ikke er online. Hvis du ikke har en NSF fest, gå fra dør til dør og samle informasjon. Vær klar på hva som vil skje med den informasjonen folk aksje.

. 2 Opprett en e-post Announcement Group - Lag en enkel e-post gruppe i din e-postprogram (enten en bcc: eller bare cc: gruppen hvis under ti adresser Anta at alle som registrerte seg på arket har. valgt inn. Hver så ofte minne folk de kan både "opt-out" eller fortelle andre hvordan de skal komme på listen. Hvis gruppen er mer enn 20 e-postadresser du kanskje vurdere å bruke mer automatisert tjeneste som Yahoogroups eller Google Grupper. Er du usikker på hvordan du oppretter en e-postgruppe? Her er noen råd for Outlook Express og Hotmail .

. 3. Være en informasjons Hub - Din "e-block" trenger noen som er villig til å overvåke ulike e-post nyhetsbrev, nettsider og blogger for informasjon av svært lokal interesse. Du kan være den personen! Passere langs viktige elementer som lokale kriminalitets varsler, samfunnet hendelse kunngjøringer, eller oppdateringer fra din bystyret medlem med elementer direkte relevante for ditt område. Ikke send naboer aktivist "du bør vite om dette" meldinger om nasjonal politikk. Hvis du eller andre gjør, vil mange melde deg ut og din online offentlige rom vil dø.

. 4 Bruk online for å være Off-line Together - Tenk på internett som den ultimate isbryter for å hjelpe nye og lang tid beboere bli kjent med hverandre litt bedre. Hvis en gigantisk snøstorm innhyller ditt område, kan du bruke den på nettet for å samle frivillige pålogget for å grave ut en eldre nabo. Hvis noen, kanskje på den neste blokken, blir syk eller noen dør, bruke e-post liste for å sette ut en oppfordring til frosne måltider å dele med familien. Nyter en vakker kveld, hvorfor ikke lage en spontan BBQ ved å invitere naboene til å bli med deg og som det blir mørkt underholde nabo barna ved å spille av en film på siden av huset ditt (frigjøre din datamaskin projektor fra jobb). Kort sagt, bringe tilbake "just-in-time" fellesskap som aircondition, tv, og tapet av verandaen har tatt bort.
5 Exchange Online - Hvis beboerne omfattes av din online nettverksnummer i hundrevis eller hvis du ønsker å dekke et større område, kan det være lurt å utforske følgende ideer.:

  • E-post diskusjonsliste - Oppmuntre folk til å utveksle informasjon og diskutere lokale happenings. Dette er fin måte å dele tips om en god rørlegger eller arrangere en plante utveksling. Tenk om å skape et nabolag omfattende online diskusjonsgruppe som utnytter dusinvis av e-blokker. Cleveland Park -området i Washington DC har over 3000 medlemmer i et nabolag omfattende utveksling.
  • Neighborhood weblogg - Denne tilnærmingen "borger media" fungerer best med masse bilder og noen som har tid til å mate i lokalt innhold og egge andre til å bidra.
  • Neighborhood "tagger" - Nei, ikke tagging som i graffiti, men "tags" som i søkeordene som brukes i sosial programvare. I enkel engelsk, hvis du bruker en fotoside som Flickr, tagge dine bilder "EricssonMpls" for Ericsson nabolag i Minneapolis, Minnesota. Ja, dette er nerdete, men om noen år hvert sted vil ha en "tag (s)" Just Like nettsteder har domenenavn i stedet for tall. En annen tag idé er å kombinere alle typer National Night Out bilder med NSFs tag.

Dette er et bare et par raske online ideer for hvordan å bygge et nabolag av naboene ikke bare hus, biler, og enkeltpersoner. For å gjøre dette ordentlig, kan du legge til vår liste over nettverk neighors online eksempler .

Del