Teaching

Social Media: Engagerande Demokrati och gemenskaperna Online

Fall 2011, Graduate Course på Humphrey School of Public Affairs, U of Minnesota

NYTT: UTKAST kursplan - En pågående arbete - Feedback välkomna!

I höst kommer jag att ta det jag vet om "e-demokrati", blanda i stora gästföreläsare, och linda det hela med grymma artiklar, guider och videor curator från hela webben i en ny kurs med titeln "Social Media: Engagerande demokrati och gemenskaperna Online. "

Jag har alltid föll rusade med en 35 minuters presentation - så hur om ~ 35 timmar värde av diskussioner, praktisk erfarenhet, gästföreläsare och föreläsningar utspridda över en termin. Spännande.

Här är den officiella kurs notering .

Detta graduate-nivå Kursen kommer att undervisas på Humphrey School of Public Affairs , vid University of Minnesota .

Det 3 krediter onsdag kväll kursen sattes efter studenter som är registrerade på våren - så i dag, det finns gott om plats. För dem från ut i samhället inte om forskarskolan kan du gå kursen för grund kredit till ett mycket lägre per kreditpriset. Eftersom detta är min första kurs på Humphrey School of Public Affairs, vänligen kontakta dem för registreringsfrågor.

Som en intressant twist, kommer eleverna i kursen organisera en tech-inspirerade "open space" Citycamp unconference den 12 november efter städer som Chicago, London och San Francisco. Tänk allt Local 2.0 - med fokus på regeringen, samhället och ideella organisationer. Den kommer att hållas den lördag, 12 November och vara öppen för statsanställda, teknikutvecklare, öppen förvaltning språkar, medborgar media företagare, andra studenter och den intresserade allmänheten.

Hela terminen kvällskurs börjar på onsdag 7 September och löper genom 14 december. Den vecka för vecka kursplan och litteraturlista är på gång.

Här är den officiella kursbeskrivning från katalogen:

Social Media: Engagera Demokrati & gemenskaperna Online, utforska Internet och engagemang med regeringen, opinionsbildning, lokalsamhället byggnad och medborgarinflytande, val och kampanjer, internationell politik och trender (t.ex. arabiska våren), och sociala medier används i den ideella och offentliga sektorn. Personliga lektionstid blir tekniken infunderas och omfattar praktiskt och aktivt använda verktyg såsom Facebook, Twitter, YouTube och video (remote gästföreläsare) och många mindre kända online-verktyg. En gemenskap "Un-konferensen" kommer att produceras av den klass den 12 november. Instruktören är verkställande direktör E-Democracy.org och internationell talare över 30 länder.

För de som inte i Twin Cities, om du är intresserad av en all online-version av den här kursen på vägen, se till att låta mig veta och gå med min Democracies Online Newswire om du inte vill missa eventuella framtida meddelanden.

Om du har några frågor om innehållet i kursen eller helt enkelt vill föreslå saker som du skulle vilja läsa om, lämna gärna en kommentar nedan.

Dela