Den offentlige Internet Concept Udkast 1,0 - Af Steven Clift - 2000

Internet Public

Koncept Udkast 1.0

af Steven Clift ,

Dette er en redigeret bortset fra min Information er magt? Envisioning Minnesota Internetadgang - Public service-og samfundsinformation og interaktion i offentlighedens interesse tale. Du kan se en blanding af globale koncepter sammenblandet med Minnesota kommentarer. Til sidst vil jeg samle et helt almindeligt begreb stykke.

Jeg accepterer tanken om, at det meste af, hvad der bliver gjort online vil ske ved at eksisterende institutioner baseret på eksisterende missioner. Dette omfatter den private sektor, regeringen, uddannelsesmæssige og non-profit/NGO institutioner. Spørgsmålet om "offentlig interesse" aktivitet må ikke være begrænset til vores nuværende opfattelse af offentlige behov fra den virkelige verden. Ja, det giver mening for dem at løse de offentlige problemer at komme "på" internettet og bruge sine redskaber i jagten på deres mål. Men det er absolut nødvendigt, at vi definerer almennyttige mål, behov og løsninger, der er "under" Internet.

Illustrationen nedenfor viser min vurdering af, hvem der gør hvad online på områderne infrastruktur, handel, generelt indhold, EF (lokal) Indhold, Interaktion, og EF-Interaction (geografisk). De gule bits er de manglende aktivitetsområder fra min personlige perspektiv.

Når det kommer til infrastruktur, handel og generelle indhold af den private sektor og offentlige / non-profit-sektoren "som er" generelt er en succes, men når det kommer til indhold samfund, interaktion og samfund interaktion der er enorme huller. Vi er nødt til at holde rationale og modeller fra offentlige radio-og offentlig adgang kablet fra formørker vores muligheder. Definition af "Internetadgang" er ikke om at skabe en alternativ kanal (de fortsat har værdi baseret på eksisterende eller snævert definerede missioner), men det er i stedet om partnerskaber mellem alle aktører til at udfylde de huller gennem oprettelse af fælles medierende institutioner og initiativer .

To eksempler på bestræbelserne jeg er involveret med at angribe hullet i samspillet området er åbne grupper for online community directory information og mine bestræbelser på at fremme oprettelsen af lokale interaktive online offentlige commons rum . Den anden del af mit oprindelige indlæg udforsker den interaktive retsprincipper civic kløft med konkrete forslag til Minnesota, som kan udvides andre steder.

På et minimum, som vi er nødt til at udvikle konceptet "Public Internet" og udforske konceptet langt mere dybt. Vi burde måske se på at skabe en pålidelig, participatorisk al sektor partnerskab baseret organisation kaldet Internetadgang Consortium. Det kunne fokusere på at fremme anvendelsen af åbne standarder til at løse offentlige problemer, og være vært for en blanding af Internet-baserede almennyttige programmer / åbne standarder, som kræver en fælles hjem for at være legitime eller blive etableret. Ligesom du har hundredvis af industriens konsortier, der beskæftiger sig med unikke dele af e-handel, har vi brug for en lignende indsats, der er udtrykkeligt offentlig interesse orienteret.

Igen, hvad kan vi gøre sammen, der ikke ville ske ellers, men vi ønsker at eksistere? I sidste ende mere online adgang, indhold og interaktion støtte fra konkurrencedygtig privat marked eller integreres i eksisterende offentlige og non-profit-missioner, jo bedre. Udfyldning mange-til-mange interaktiv hul med dynamiske og bæredygtige løsninger er, hvordan vores første digitale generation vil blive dømt. Det vil være mit livsværk.

Offentlige Portaler - biblioteker til det offentlige Internet

Tilbage i 1994 og 1995 jeg designet North Star, Minnesota State regerings hjemmeside eller mappe site (se også North Star Development Center , og historie og fremtid som set i 1997 .) jeg hemmeligt følte, at jeg var udformningen af den fremtidige grænseflade, hvorigennem de fleste borgere en dag ville interagere med deres regering. Når folk ville høre ordet delstatsregeringen de ville have et billede af State Capitol Building, den nuværende guvernør, og den primære startside i deres sind. Jeg bestræbt sig på at holde det ikke-politisk og arbejdet på at skabe en borger-orienteret fundament. Jeg regnede med, at nogen online bør vågne op hver morgen og spørge - "hvad kan jeg gøre for borgerne som helhed i dag" versus "hvad kan jeg gøre for at præsentere mit bureau i et bedre lys til sine kunder." Jeg antog, at agenturer ville fortsætte deres silo service, men at vi kunne tilføje en brugervenlig bibliotek. Og over tid standardiseret adgang til ofte ønskede oplysninger og en høj volumen tjeneste transaktion lag. Vi ville flytte fra en tynd mappe, hård siloanlæg mod en "Yahoo" som mappe som illustreret her.

Bevæger sig mod en integreret service levering og multi-interfacet tilgang, jeg følte den voksende bibliotek bør være baseret på en database og blive ledet af dem med et kommunikations-og bibliotek-orienteret færdighed sæt og ikke kun teknologer. I vinteren 1997 Minnesota State lovgivende vedtaget lovgivning at skabe de bedste juridiske ramme for integreret online regering online i landet og sætte næsten $ 1 million dollars mod indsatsen.

Visionen skal have bevæget os i retning af et emneregister for delstatsregeringen informationer og tjenester (som ikke eksisterer - blot en stor garbage in garbage out søgeværktøj), en dynamisk ramme for integration af alle store statslige katalogoplysninger produkter, herunder staten telefonbog , statslige agentur guidebog, bibliotek oplysninger om alle de lokale regeringer og i sidste ende alle offentlige tjenester, herunder dem sponsoreret af non-profit. (Dette minder os om, at ideer er farlige -. Fordi alle eksisterende organisationer og missioner ikke vil overleve, holde ideer ud den offentlige dagsorden er den sikreste måde at bevare organisatorisk græstørv)

Jeg forlod delstatsregeringen til at forfølge mine demokratier Online indsats og uafhængig rådgivning i slutningen af 1997. Indsatsen med "offentlig portalen" i Minnesota har bremset voldsomt. Mens agenturer fortsætte med at udvikle bedre og bedre online indsats, et par kollaborative agentur bestræbelser giver niche mapper - summen er mindre end hele delene.

Udvikling af en effektiv borger-interface til ting "offentligheden" er i sidste ende handler det om visioner, magt og lederskab. Jeg tror, ​​vi har brug for dette for at komme direkte fra guvernørens kontor med rigtige mål, som vi kan holde administrationen ansvarlige. I sidste ende kan det være fornuftigt at privatisere North Star i en state-støttet non-profit, der ville tage en holistisk "offentlig" oplysninger og interaktive tjenester perspektiv. Dette kunne blive grundlaget for det, jeg kalder "Minnesota Internetadgang."

Gennem brug af åbne standarder og systemer bør samles den bedste offentlige indhold til en bred udbredelse gennem flere teknologier. Mens nettet vil være den mest omkostningseffektive selvbetjening systemet, skal telefon baseret tekst til tale-systemer giver adgang til blinde og dem uden to-vejs internetadgang. Enhver regering eller non-profit medarbejderen kunne bruge den samme Minnesota Internetadgang bibliotek for at sende borgerne i den rigtige retning at skære igennem bureaukratiet.

Enhanced digitalt tv - Broadcast Internetadgang

Den virkelige revolution med indhold sammenlægning og formidling vil være digitalt tv. Brug endnu ikke er fastlagt forbedrede servicestandarder den "bedste af internettet" vil blive udsendt. Fjernbetjeningen vil give dig adgang til tekst, billeder, lyd og video, som vil blive gemt på din set-top boks eller i dit tv i et par timer eller længere afhængigt af dine indstillinger. Det grundlæggende spørgsmål med "envejs Internet" (mit navn for digitial TV) er, hvad offentligt indhold er så vigtigt, at alle skal have adgang til det? Nogle eksempler, der kommer til at tænke; vejr indberetninger, trafikoplysninger, kriminalitet indberetninger, skole frokost menuer, Missing Children advarsler, sne oplysninger om nødsituationen og andre meddelelser offentlige sikkerhed. Forestil dig dette - du indtaste dit postnummer ind i set-top boks, og pludselig har du adgang til præcise, up-to-date lokal information fra byen, dit nabolag organisation, lokale museer, borgergrupper og listen fortsætter. (Dette koncept kunne undersøges nu på lokalt plan, hvis de lokale myndigheder dedikere al den øgede indtægter fra kabelmodemtjenester til "offentlig adgang" community nyt medieindhold og service udvikling.)

Se min orignial Community Digital Broadcasting artikel for mere information.

Lynch pin af denne model er udviklingen af en betroet indhold aggregator (r) og standardbaserede syndikering-systemer. Mens kommercielle stationer kan tilskyndes til at bære dette digitale indhold side, tror jeg de offentlige tv-stationer er i den stærkeste førerposition. Måske de bare bliver bærerne som en del af nogle brede regering / non-profit partnerskab eller de bygger dette som standard. Jeg er ikke sikker.

Lad os ikke tælle kommercielle luftfartsselskaber helt ud. Det kan være, at Minnesota Internetadgang koncept er faktisk består af mange partnerskaber der organiserer forskellige bidder af indhold og tjenester for "syndikering" på tværs ikke blot Digital TV, men gennem de større kommercielle hjemmesider med "øjne" eller brugere. Du kan se, at dette sker allerede med flere kommercielle sites bruger, og ompakning trafikoplysninger. Så i fremtiden måske flere mennesker vil interagere online med deres offentlige og non-profit tjenester gennem StarTribune eller PioneerPlanet og AOL Mit regering derefter gennem statslige og almennyttige websteder direkte? Måske. Jeg er ikke sikker på, hvis jeg kæmper eller fremme dette begreb, men i sidste ende jeg bare vil have flere borgere til rent faktisk at få adgang til de gode ting på deres betingelser baseret på deres egne behov.

Flere ressourcer:
Digital TV og offentlig service i de nordiske lande - Artikel
PBS DTV
Sams DTV rapport
DigitalTelevision.com - mandag Memo , Ordliste
Federal Communications Commission - DTV
FCC-meddelelse undersøgelseskommission om DTV forpligtelser i offentlighedens interesse
FCC Kennard om interaktiv Personal TV

Kommentarer til dette udkast?
clift@publicus.net

Del