Den offentlige internet koncept Udkast 1.0 - af Steven Clift - 2000

Det offentlige internet

Koncept Udkast 1.0

af Steven Clift ,

Dette er en redigeret bortset fra min Information er magt? Envisioning Minnesota Internetadgang - Offentlig service og samfundsinformation og interaktion i interesse offentlig tale. Du kan se en blanding af globale koncepter sammenblandet med Minnesota kommentarer. Til sidst vil jeg samle et helt almindeligt begreb stykke.

Jeg acceptere, at det meste af, hvad der gøres online, vil ske ved eksisterende institutioner baseret på eksisterende missioner. Dette omfatter den private sektor, regeringen, uddannelsesmæssige og almennyttige / NGO institutioner. Spørgsmålet om "offentlig interesse" aktivitet må ikke være begrænset til vores nuværende opfattelse af offentlige behov fra den virkelige verden. Ja, det giver mening for dem at løse offentlige problemer at komme "på" internettet og bruge sine redskaber i jagten på deres mål. Men det er absolut nødvendigt, at vi definerer almennyttige mål, behov og løsninger, der er "under" Internet.

Illustrationen nedenfor viser min vurdering af, hvem der gør hvad online på områderne infrastruktur, handel, generelt indhold, EF (lokal) Indhold, Interaktion, og EU Interaktion (Geografisk). De gule bit er de manglende aktivitetsområder fra min personlige perspektiv.

Når det kommer til infrastruktur, handel og generelle indhold af den private sektor og de ​​offentlige / almennyttige sektor "som er" generelt er en succes, men når det kommer til indhold samfund, interaktion, og samfund interaktion der er enorme huller. Vi er nødt til at holde rationale og modeller fra offentlige tv og offentlig adgang kablet fra formørker vores muligheder. Definere "Internetadgang" handler ikke om at skabe et alternativ kanal (de fortsat har værdi baseret på eksisterende eller snævert definerede opgaver), men det er i stedet om partnerskaber mellem alle aktører til at udfylde hullerne gennem oprettelse af fælles medierende institutioner og initiativer .

To eksempler på bestræbelserne jeg er involveret med at angribe hullet i samspillet området er åbne grupper for online community bibliotek information og mine bestræbelser på at fremme oprettelsen af lokale interaktive online offentlige commons rum . Den anden del af mit oprindelige indlæg udforsker den interaktive retsprincipper civic kløft med konkrete forslag til Minnesota, som kan udvides andetsteds.

Som et minimum må vi udvikle begrebet "Public Internet" og udforske begrebet langt mere dybt. Vi burde måske se på at skabe en pålidelig, deltagende al sektor partnerskab baseret organisation kaldet Internetadgang Consortium. Det kunne fokusere på at fremme anvendelsen af åbne standarder til at løse offentlige problemer og være vært for en blanding af internet-baserede almennyttige applikationer / åbne standarder, som kræver en fælles hjem for at være legitime eller blive etableret. Ligesom du har hundredvis af industrien konsortier beskæftiger sig med unikke dele af e-handel, har vi brug for en lignende indsats, der er udtrykkeligt offentlig interesse orienteret.

Igen, hvad kan vi gøre sammen, der ikke ville ske ellers, men vi ønsker at eksistere? I sidste ende mere online-adgang, indhold og interaktion støtte fra konkurrencedygtig privat marked eller integreres i de eksisterende offentlige og non-profit-missioner, jo bedre. Påfyldning i mange-til-mange interaktive kløft med dynamiske og bæredygtige løsninger er, hvordan vores første digitale generation vil blive dømt. Det vil være mit livsværk.

Offentlige Portaler - Directories det offentlige internet

Tilbage i 1994 og 1995 jeg designet North Star, Minnesota State regerings hjemmeside eller mappe site (se også North Star Development Center , og historie og fremtid, som det ses i 1997 .) Jeg hemmeligt følte, at jeg var udformningen af den fremtidige grænseflade, hvorigennem de fleste borgere vil en dag interagere med deres regering. Når folk vil høre ordet delstatsregeringen de ville have et billede af State Capitol Building, den nuværende guvernør, og de ​​vigtigste hjem side i deres sind. Jeg anstrengte mig for at holde det ikke-politisk og arbejdet på at skabe en borger-orienteret fundament. Jeg regnede med, at nogen online bør vågne op hver morgen og spørge - ". Hvad kan jeg gøre for at præsentere mit bureau i et bedre lys til sine kunder" "hvad kan jeg gøre for borgerne som helhed i dag" kontra jeg antog, at agenturer ville fortsætte deres silo tjeneste, men at vi kunne tilføje et brugervenligt bibliotek. Og over tid standardiseret adgang til ofte ønskede oplysninger og en stor mængde tjeneste transaktion lag. Vi ville flytte fra en tynd mappe, hård siloanlæg mod en "Yahoo" ligesom biblioteket som vist her.

Bevæger sig mod en integreret service levering og multi-interfacet tilgang, jeg følte den voksende bibliotek bør være baseret på en database og blive ledet af dem med en kommunikation og bibliotek-orienterede færdigheder sæt og ikke kun teknologer. I vinteren 1997 Minnesota State lovgivende vedtaget lovgivning skabe de bedste juridiske ramme for integreret e-forvaltning online i landet og satte næsten 1 million dollars mod indsatsen.

Visionen skal have bevæget os i retning af et emneregister for delstatsregeringen information og tjenester (som ikke eksisterer - kun en stor skrald i skrald ud søgeværktøj), en dynamisk ramme for integration af alle større statslige bibliotek oplysninger produkter, herunder staten telefonbog , statslige agentur guidebog, bibliotek oplysninger om alle lokale myndigheder og i sidste ende alle offentlige tjenester, herunder dem sponsoreret af non-profit. (Dette minder os om, at ideer er farlige -. Fordi alle eksisterende organisationer og missioner, vil ikke overleve, at holde ideer fra den offentlige dagsorden er den sikreste måde at bevare organisatorisk græstørv)

Jeg forlod delstatsregeringen til at forfølge mine demokratier Online indsats og uafhængig rådgivning i slutningen af 1997, og bestræbelserne med "offentlig portalen" i Minnesota har bremset voldsomt. Mens agenturer fortsætte med at udvikle bedre og bedre online indsats, et par kollaborative agentur bestræbelser giver niche mapper - summen er mindre end hele af delene.

Udvikling af en effektiv borger interface til tingene "offentligheden" er i sidste ende handler det om visioner, magt og lederskab. Jeg tror, ​​vi har brug for dette for at komme direkte fra guvernørens kontor med egentlige mål, som vi kan holde administrationen ansvarlige. I sidste ende kan det være fornuftigt at privatisere North Star i en statsstøttet non-profit, der ville tage en holistisk "offentlig" oplysninger og interaktive tjenester perspektiv. Dette kunne blive grundlaget for det, jeg kalder "Minnesota Internetadgang."

Gennem brug af åbne standarder og systemer bør samles den bedste offentlige indhold til en bred udbredelse gennem flere teknologier. Mens internettet vil være den mest omkostningseffektive selvbetjening systemet, skal telefon baseret tekst til tale-systemer giver adgang til blinde og dem uden to-vejs internettet. Nogen regering eller non-profit medarbejder kunne bruge samme Minnesota Internetadgang bibliotek for at sende borgerne i den rigtige retning at skære igennem bureaukratiet.

Enhanced digitalt tv - Broadcast Internetadgang

Den virkelige revolution med indhold sammenlægning og formidling vil være digitalt TV. Brug endnu ikke fastlagte forbedret service standarder for "best of the Internet" vil blive udsendt. Fjernbetjeningen vil give dig adgang til tekst, billeder, lyd og video, som vil blive gemt på din set-top boks eller i dit tv i et par timer eller længere afhængig af dine indstillinger. Det grundlæggende spørgsmål med "one-way Internet" (mit navn for digitial TV) er, hvad offentligt indhold er så vigtigt, at alle skal have universel adgang til det? Nogle eksempler, der kommer til at tænke; vejrvarsler, trafikinformation, kriminalitet alarmer, skole frokost menuer, forsvundne børn alarmer, sne nødsituation information og andre meddelelser offentlige sikkerhed. Forestil dig dette - du indtaste dit postnummer ind i set-top-boks og pludselig har du adgang til præcise, up-to-date lokal information fra byen, dit nabolag organisation, lokale museer, borgergrupper og listen fortsætter. (Dette koncept kunne undersøges nu på lokalt niveau, hvis kommunerne vie alle de øgede indtægter fra kabelmodemtjenester til "offentlig adgang" community nyt medieindhold og serviceudvikling.)

Se min orignial EF Digital Broadcasting artiklen for mere information.

Lynch pin af denne model er udviklingen af en betroet indhold aggregator (r) og standardbaserede syndikering systemer. Mens kommercielle stationer kunne tilskyndes til at bære denne digitale indhold side, jeg tror den offentlige tv-stationer er i den stærkeste førerposition. Måske de bare bliver bærerne som en del af nogle brede regering / non-profit partnerskab eller de bygge dette som standard. Jeg er ikke sikker.

Lad os ikke tælle kommercielle luftfartsselskaber helt ud. Det kan være, at Minnesota Internetadgang koncept er faktisk består af mange partnerskaber organisere forskellige bidder af indhold og tjenester for "syndikering" på tværs, ikke kun digitalt TV, men gennem de større kommercielle hjemmesider med "øjne" eller brugere. Du kan se, at dette sker allerede med flere kommercielle sites bruger, og ompakke trafikoplysninger. Så i fremtiden måske flere mennesker vil interagere online med deres offentlige og non-profit-tjenester via StarTribune eller PioneerPlanet og AOL My regering derefter gennem statslige og ikke-profit websteder direkte? Måske. Jeg er ikke sikker på, hvis jeg kæmper eller fremme dette begreb, men i sidste ende vil jeg bare flere borgere til rent faktisk at få adgang til de gode ting på deres betingelser baseret på deres egne behov.

Flere ressourcer:
Digital TV og offentlig service i de nordiske lande - Artikel
PBS DTV
Sams DTV Rapport
DigitalTelevision.com - mandag Memo , Ordliste
Federal Communications Commission - DTV
FCC-meddelelse undersøgelseskommission om DTV forpligtelser i offentlighedens interesse
FCC Kennard på interaktiv personlig tv

Kommentarer til dette udkast?
clift@publicus.net

Del