Viitorul E-Democrația - Planul de 50 Anul - De Steven Clift - 2002

Viitorul E-Democrația - Planul de 50 Anul

Notă de presă: Publicat online Ianuarie 2002 - Aceasta transcriere extins și editat se bazează pe un discurs dat la internațional Mondial futurist Societatea < http://www.wfs.org > conferința de la Minneapolis, Minnesota la 31 iulie 2001 Acest discurs. este doar începutul unui "plan." Încerc să împărtășesc o viziune pragmatică, dar futurist de guvernare, atunci când există e-democrația ca o parte integrantă a "reale" democrația reprezentativă de zi cu zi. Aștept cu nerăbdare momentul în care e-democrația este pur și simplu numit democrație. De asemenea, cronologie folosesc în discursul este destul de arbitrar. În timp ce răspândirea de strategii de e-democrație se va deplasa încet pe termen scurt, eu prevăd salturi dramatice in practica aduse de forțele sociale externe. E-democratia va deveni o necesitate democratică și nu pur și simplu o opțiune pentru cele mai multe guverne. După cum ați citit și de a reflecta asupra a ceea ce am de spus, vă rugăm să parts comentariile, ideile și sugestiile cu mine < http://www.publicus.net/e-mail.html > sau le posta în mod public pe web .

Viitorul E-Democracy Speech Outline

Introducere

Mi sa spus că eu cred că out-of-the-box. Eu nu mă gândesc la mine ca un "futurist", poate eu sunt un "aici și nowist", care operează într-o cutie mare. Mi se pare de multe ori am aruncat lucrurile (e-mail, care este) în cutii de alți oameni prin 2200 membru Democrațiilor Online Newswire lista mea de e-mail < http://www.e-democracy.org/do >. Crearea de rețele de persoane și schimbul de informații și cunoștințe în cutia mea de rețea este ceea ce fac cel mai bine. Pregătirea acestui discurs futurist ma obligat să scormoni niște găuri mari în acea cutie. Așa cum am plimbat în jurul lacului Calhoun aici în Minneapolis și primul meditat la această sarcină, m-am întrebat dacă mi-ar vedea lumină sau întuneric, pe de altă parte? Permiteți-mi să vă spun, procesul de poking găuri este mult mai dureroasă și de a absorbi decât s-ar aștepta.

Înapoi în 1994, am ajutat la lansarea Minnesota E-Democrația < http://www.e-democracy.org >, un non-partizan, non-profit, care a creat primul site-ul web orientate spre alegerile din lume. Îmi amintesc entuziasmul mass-media. Ei au întrebat dacă acest lucru a fost sfârșitul democrației așa cum o știm. Ei au întrebat dacă politica ar mai fi la fel. Pe atunci, am citat spunand ca aceasta a fost pur și simplu o Pentru această zi am încerca să reducă așteptările și de a promova un orientată spre acțiune viziune mai pragmatică pe care scrie "experiment." - "Da, internetul poate îmbunătăți democrația. Să trecem la treabă. "Adevărul este că, fără eforturi considerabile online de democrație, internetul ar putea ajuta în schimb accelera declinul democrației auzim atât de mult despre.

În acest discurs, dau definiția mea de lucru de e-democrație, previziuni de acțiuni cu privire la cererile de e-guvernare am aștepta să le vedeți în mod universal în democrațiile dezvoltate de aproximativ 10 la 15 de ani, și se încheie cu o analiză mai profundă pe patru tendințele majore grijă de patruzeci de ani. Am ales patruzeci ani pentru că în urmă cu câteva luni am spus cuiva că am fost zece ani în planul meu de cincizeci de ani. Am dat seama că un 40 ani "mers pe jos-despre" țara democrației și a internetului nu a fost tocmai un plan, așa că acest discurs reprezintă prima mea încercare de a crea o imagine pe termen lung a e-democrației. Din această imagine parțială, putem dezbate nu numai ceea ce trebuie făcut, dar, de asemenea, planificarea și implementarea măsurilor care pot fi evaluate în lumina de bine gândite scopuri și obiective democratice.

De ce e-democrația? Vreau să ajut oamenii construi democrații în care fiecare cetățean care dorește să îmbunătățească lumea din jurul lor și să fie audiat cu privire la aspectele publice importante, pot participa în viața publică cu libertatea și dreptul de a acționa în simțul lor de responsabilitate publică. Văd un mare decalaj democratic, mult mai mare decât decalajul digital, în cazul în care lipsa de timp și atenție se erodează țesătura societății civile și a submina legitimitatea guvernului. Este esențial să creeze noi canale ale democrației reprezentative, prin utilizarea de tehnologii de informare și comunicare, care să încurajeze efectiv "de pe propriul timp" participare ca completare legitim la persoana, de multe ori forme de timp discriminatorii de participare politică.

Comentand direct la Minnesotans în acest public - prin Minnesota E-Democrația și activitățile mele politice personale, am încerca să se agită automulțumire democratic și partizanat excesivă din sistemul nostru. Lucrez din greu pentru a aduce tehnologia informației și comunicațiilor în inima comunităților reale și a proceselor de politici publice din statul nostru. Este timpul să strălucească lumina virtuală pe procesele de luare a deciziilor publice și a crea căi semnificative pentru participarea cetățenilor la guvernare de la oriunde în orice moment pe întreaga noastră de stat. Putem aduce capitala statului și primăriilor și procesele lor de reprezentare în fiecare casă, școală, bibliotecă și locul de muncă. Cu infrastructura de informații drept combinat cu implicarea esențială în-persoană, putem ajuta la rezolvarea problemelor publice și nu trebuie lăsate pe margine doar posibilitatea de a protesta față de acțiunile guvernului (sau inacțiune). Să se alăture alte eforturi de conducere din întreaga lume și de a face Minnesota un test-pat-cheie la nivel mondial pentru viitorul democrației. Fie ca lecțiile noastre de astăzi se înțeleagă suficient de acum, astfel încât să putem construi pe baza lor cu bucurie. Nu vreau să ne fi vizualizate de ani de acum ca o scânteie celebru, care nu a reușit să aprindă o flacără susținută necesare pentru a ajuta asigura viitorul democrației în vârstă de informații. Să ne conecta cu eforturi din întreaga lume și de a construi un viitor pentru și nu împotriva democrației în vârstă de informații.

Definirea E-democrație

După zece ani de implicare directă în acest domeniu, eu încă mai cred că există mai multe persoane care studiază eforturi civice orientate spre e-democrație (cum ar fi Minnesota E-Democracy) decat a face de fapt, ceva despre ea în propriile lor comunități și țări. Există și va rămâne mult mai multe persoane implicate în "așa cum este" utilizarea politică și mass-media de pe Internet. În realitate, viitorul e-democrației revine în primul rând, cu tehnologiile de informare și comunicare utilizate de către sectoarele existente ale democrației bazate pe misiunile lor existente. În ciuda com criza., Vestea bună este că tot mai mulți oameni folosesc internetul în politică, guvernare, și participarea comunității de zi cu zi.

În totalitatea sa, conceptul de "e-democrația" reprezintă munca cumulat de multe sectoare democratice și actori. În meu "E-Democrația E-Book" < http://www.publicus.net/ebook -sector cu sector analiza> pondere am de tendințele actuale în următoarele domenii:

  1. Campania on-line și partidele politice
  2. Advocacy Online / lobby
  3. E-Government, în special acele părți dezvoltate de instituțiile reprezentative
  4. Mass-media și site-uri web portal
  5. Sectorul privat, standarde tehnice, și instrumente oferite de industria de Internet și a comunităților tehnice
  6. Eforturile societății civile (cum ar fi Minnesota E-Democrație), care pârghie activitatea celorlalte sectoare și de a construi un loc pentru ...
  7. E-cetățeni

O mare parte din acest discurs este limitat la numarul 3, zona de "e-guvernare." Va trebui să-și petreacă timpul bate mai multe găuri în cutia mea și să reflecteze asupra altor sectoare democratice în jos pe drum.

Democrația înseamnă un milion de lucruri diferite pentru un milion de persoane diferite, la fel e-democrație, e-guvernare, etc ... În opinia mea de e-democrația nu este un "lucru", sau un înlocuitor instant magic pentru democrație tradițional. În cazul în care diferite sectoare ale democrației în foarte diferite democrații vin să văd că fac parte dintr-un puzzle de e-democrația ele sunt mult mai susceptibile de a lua măsuri în domeniul lor de responsabilitate și nu să aștepte pentru planul de mare sau un mega-proiect, care o face toate. Pentru a construi o viziune cuprinzătoare, avem nevoie pentru a urmări activitatea colegilor noștri < http://www.e-democracy.org/do > și de sprijin reciproc ca ne consolida și de a îmbunătăți democrația în această perioadă de profunde informații și comunicații infuzie de tehnologie în democrație.

E-Guvernare - Practice makes perfect excepționale

Astăzi vreau să încep cu un accent pe "e-guvernare." Pentru mine, e-guvernare este legătura între cetățeni și instituții guvernamentale reprezentative de Internet-enabled. De ce guvernul? Guvernul este ceva ce noi toți proprii. Este ceva ce au dreptul de a schimba în comun. La un nivel minim, o democrație reprezentativă Internet-enabled ne va oferi un acces mai bun la și mai multă deschidere în procesele existente. (Știu că democrațiile variază considerabil. Am să vă încurajez să se adapteze comentariile mele la sistemul politic și retrase din circuitul agricol valori care vin din experienta mea civic Midwestern.)

Comparați acest lucru la alte sectoare ale democrației, cum ar fi campanii si advocacy, ei vor adapta instrumente online pentru a "câștiga", de putere și influență. Ei trebuie să supraviețuiască. Schimbarea de guvern, democrațiile noastre legale și legitime formale reprezentative, pentru a profita de o eră a informației este punctul de plecare pentru o schimbare de durată. Am o mare teamă că "așa cum este" politica este de a trece la punctul de online, care lipsa de activitate inovatoare, e-guvernare civică și motivat democratic va cimenta în mintea cetățenilor aspectele negative ale politicii online. Vom lăsa spații publice online pentru a voci stridente, uneori iluzorii dominate adesea de argument personal și ideologic în care extremele ridica vocea lor încă "mijloc", este de negasit? Noi nu trebuie sa fie multumiti. Este timpul pentru a obține în interiorul și de a ajuta guvernele să inițieze eforturi online, care lucrează pentru a utiliza acest mediu pentru a obține rezultate mai bune publice.

Cu meu "futurist" pălărie, am prezis că următoarele practici de conducere vor fi puse în aplicare peste bord, în marea majoritate a jurisdicții în democrațiile avansate economic, până în 2015. Cu mii de jurisdicții politice din întreaga lume, difuzarea inovațiilor, strategii, tehnologii, precum și investițiile publice necesare va avea un efort considerabil, timp, și de inițiativă politică. Mă aștept ca mai mult de adaptare universal de strategii și instrumente de informare orientate spre democrație va dura câteva zeci de ani în comparație cu guvernele adoptatorul devreme.

Adevărata provocare este de a răspândi inovație de la guverne cu activitățile conduse de campion (de multe ori cu sprijin politic și resurse de sus), pentru cele cu mai puțin de inițiativă, capacitate, și conducerea politică. Nu vor fi diferențe mari, precum și excepții uimitoare în rândul economiilor dezvoltate și în curs de dezvoltare democrații. Multe mai puțin "fir" țări pot avea un nivel mai scazut de rădăcini de iarbă de impact, dar în general, mulți vor experimenta o schimbare mai dramatică în sistemele democratice decât democrațiile bine înrădăcinate. Să nu ne fie mulțumit cu punerea în aplicare excepțională în 0.05 procente din guverne. În schimb, să ne identifice aplicațiile în curs de dezvoltare și să accelereze difuzarea și de investiții.

Cele mai importante practici de e-democrație:

Anunțului E-mail

Dacă cineva dorește o licență de afaceri sau permis în cazul în care locuiți sau în cazul în care guvernul intenționează să ia măsuri pe o problemă ați indicat un interes in, veți fi anunțat în mod activ prin e-mail în funcție de preferințele dumneavoastră. Personalizare cu notificare va fi măsura-o democrație cu adevărat fir. Furnizarea pasiv acces la informații singur, fără efective, specificate de utilizator de informare opțiuni de diseminare va fi privit ca un ac anti-democratic în carul cu fân de informații.

Astăzi, un guvern regional în Iutlanda, Danemarca este construirea unui astfel de sistem < http://www.betasite.dk/vores-kommuneuk/Default.asp?SideID=3&ID2=3 >. Peste râul Mississippi, de la aici, în marele oraș de Sf. Paul, puteți abona în mod automat pentru a primi minute consiliului orașului și la ordinea de zi în dvs. de e-mail în loc de a avea să-și sape prin intermediul unui site web pasiv < http://www.govdocs.com / servlet / GovDocs / du-te? code = STPAUL_CityCouncil >. Un întrebări deschise rămâne - vor face guvernele mai ușor pentru persoanele interesate în aceeași informație sau probleme de a opta-in comunicare de grup publice on-line sau vor fi canalizate toate comunicările legate de conținut on-line privat de la cetățeni sau grupuri de interese pentru funcționarii aleși?

În-persoană Înregistrări audiere publică și Materiale

Dor de o audiere publică? Toate ședințele guvernamentale publice, la fiecare nivel, vor fi anunțate on-line și înregistrate digital și puse la dispoziție atât trăiesc și în format arhivat pe Internet. În-persoană audieri va permite, de asemenea, mărturia de la distanță, prin intermediul bazate pe Internet video-conferințe și să ofere acces digitale instantaneu la toate materialele și pliante distribuite în cadrul reuniunii la cei care urmăresc de la distanță.

Puteți primi în prezent la toate ședințele video de înregistrat pentru emisiune de televiziune de la legiuitorul Minnesota (evaluat în 2001 ca cel mai bun site web de stat legislativ în SUA < http://www.csg.org/eagle/2001/2001winners.htm >) prin Internet. Nimic special aici, cu excepția cazului în care face, de asemenea, notații de evenimente-cheie, astfel încât să puteți ton în secțiuni specifice ale arhivelor online, < http://ww3.house.leg.state.mn.us/htv/archivesHTV.asp >. Sesiune următoare, Casa are în vedere feed-uri audio, probabil, cu o cameră video staționară cu unghi larg, de la toate cele zece camere comisiei Casa simultan. Ideea mea pentru guvernele locale mici și diverse comitete consultative guvernamentale cu buget redus - telefoane utilizare difuzor pentru a oferi un feed audio de bază pentru o difuzare pe Internet și facilitatea de arhivă. Exista companii < http://www.dotell.com > care fac acest lucru astăzi.

Audieri publice on-line și consultări

Pentru a contracara vocile politice extreme auzit pe internet și în cele de e-mail inundații inbox cu experiență de mai mulți oficiali aleși, organele reprezentative vor crea special "pe cont propriu timp", consultări online pentru a aduna informații utile și experiențe cetățenilor pentru procesul de elaborare a politicilor. Aceste evenimente online, extrem de organizate și structurate va avea decorul așteptat în procesele parlamentare și legislative existente. Nu free-for-all dezbatere aici - pentru că este rolul de alte părți ale Internetului < http://groups.google.com >.

Consultări on-line sunt decolarea în Europa și Australia, cu SUA la final cu mult în urmă. Guvernele din SUA se execută în prima modificarea și limitările-l pune pe moderație sau eliminarea de comentarii cetățeni de guvern. Guvernele din SUA vor descoperi că evenimentele online, structurate, cu bună-cuviință nu necesita bazate pe conținut drepturile cenzura pentru a lucra în sistemul nostru - se vor crea spații online, în cazul în care acestea se pot deplasa mesaje off-topic la secțiunea on-line corespunzătoare. Guvernele de conducere vor învăța, de asemenea, că, cu ceva dincolo de facilitare lumină sau eliminarea trimise / mesajele bazate pe conținut (nu include stilul de detașare sau atacuri personale) va duce la plângerile cetățenilor și publicitate negativă.

Poate cel mai bun exemplu de consultare on-line a fost până în prezent consultarea 1999 cu supraviețuitorii violenței în familie și membrii Parlamentului Regatului Unit găzduit de către Societatea Hansard pentru guvern parlamentar < http://www.hansard-society.org.uk/edemocracy1.htm >. Acesta a scos povești reale și a permis interacțiunea anonim printre supraviețuitori pentru a ajuta la educarea parlamentarilor.

    • Resurse legate de - DO-CONSULT - Democrațiilor Online Consultări lista de e-mail este conceput pentru practicieni de proiectare astfel de evenimente online, < http://www.e-democracy.org/do >. Veți găsi link-uri suplimentare pentru consultări online din arhiva DO-WIRE de la aceeași adresă web.

Politicienii fir Reach Out și Serviti, sau pieri

După un număr de ousters oameni-putere-cibernetice organizate (cum ar fi eliminarea de președintele Estrada în Filipine < http://www.itworld.com/Tech/2987/CW_1-31-01_it/ > dar la toate nivelurile) trimite unde de șoc prin instituțiile politice din întreaga lume, instituțiile politice vor folosi agresiv Internetul pentru a prezenta un acces receptiv utile, ușor de înțeles, și mai puțin intimidant pentru a oficialilor aleși. Partidele politice vor primi, de asemenea, în actul. Constituantă Oficiul Online va fi construit pentru a reprezenta pe deplin toate funcțiile actuale în birou o Congresului sau alt reprezentant, inclusiv acces la programe publice, înregistrări de vot, noi versiuni și chiar un "întotdeauna pe" perete de videoconferinta pentru a se conecta birourile de la distanță pentru a permite oficialul ales să se întâlnească cu publicul și personalul lor înapoi în cartierul. Oficialii aleși fără birouri sau personal va găsi pe internet infrastructurii de informare preferat pentru toate nevoile lor administrative. Primul instrument pentru a ajunge la aprecierea criticilor va restabili e-mail ca un instrument viabil pentru cetățean pentru comunicare oficial ales prin construirea de filtrare și de răspuns instrumente de asistență, care ajuta politicienii se ocupe de suprasarcină de comunicare. Cu toate acestea, dezechilibrul politic creat prin comunicare directă de e-mail de la grupurile de interese pentru personalul și conturi private de e-mail ale funcționarilor publici nu vor fi pe deplin rezolvate. De fapt, în spatele scenei, comunicare e-mail în curs de desfășurare va crește ca o modalitate eficientă de a influența factorii de decizie, precum si pledeaza pentru o cauză politică.

Cum politicianul fir utilizează internetul pentru a căuta informații și de intrare vor avea imens potențial de definire a agendei. Astăzi, unul dintre lumi de conducere "Weos" sau prin cablu Ales Oficialii este Jan Hamming, un consilier local în Tilberg, Țările de Jos < http://www.mail-archive.com/do-wire @ tc.umn.edu/msg00274. html >. Newsletter-ul său frecvent e-mail și chat-uri live online să îi permită să se conecteze cu mai mulți imigranți, tineri și componentele cu venituri mici decât înainte. Asta este ceea ce traversează decalajul democratic este despre toate. Activitățile sale ajuta la a face în punctul în care nu trebuie să ne așteptăm pentru a decalajului digital pentru a închide înainte de a ne lansa activități de e-democrație concepute pentru a ridica vocile grupurilor mai puțin reprezentate. Folosind exclusivitatea de acces la Internet ca un motiv pentru a amâna activități de e-democrație poate priva de drepturi suplimentare celor fără glas și pentru cei cu putere să-și consolideze controlul lor de vârstă informații cu privire la societate înainte de toți cei care doresc să fie on-line se poate face acest lucru.

Trebuie să menționez cele uimitoare de 2 milioane de abonați de pe noul prim-ministru din lista de e-mail din Japonia < http://www.mail-archive.com/do-wire @ tc.umn.edu/msg00266.html >. E-mail lista lui de buletin, probabil, are mai mulți abonați, apoi national al Statelor Unite Republican și partidele democratice combinate. E-mail-ul este rege. Ferește-te ca strident, de polarizare e-mail liste de advocacy duel în eforturile de a genera contra ultraj prin filare constant direct la susținătorii lor de bază. Acesta este cazul astăzi, cu atât de masă (de exemplu, US Democrat și buletine de e-mail Partidul Republican) și grupurile politice franjuri. Un deceniu de această activitate va duce cei mai mulți oameni să creadă Internet este mai bun la împărțirea oamenilor prin propagandă și schimbul de bancuri politice. Dacă nu suntem vigilenți, cetățenii nu vor vedea pe internet ca un instrument util pentru implicare în comunitate.

Deliberările civice locale și Global Networking

Această tendință va avea un impact enorm asupra guvernării în general, dar în funcție de sistemul politic și rolul sectorului de voluntariat și non-profit - se va găsi casa sa în diferite locuri. Lecții de la utilizarea TIC în organizarea politic între forțele anti-globalizare (destul intersestingly, cel mai global în utilizarea TIC pentru advocacy), vor găsi calea lor în sistemele politice globale de masă, precum și comunitățile locale.

Crearea de rețele la nivel mondial în rândul celor interesați de teme de specialitate va fi eclipsat de formarea de spații locale de discuții on-line cu privire la probleme de interes public. Ca forumuri locale de discuții absorbi cei "care arată în sus", în democrația locală, crearea de sub-grupuri de rezolvare a problemelor publice cu privire la activitățile comunitare specifice, va completa o nouă tendință globală spre peer-to-peer de schimb dintre liderii comunității de lucru pe probleme locale similare . Fluxul de informații de la nivel local la rețele internaționale și viceversa va veni în cele din urmă în propriile sale în 2015, cu eforturile de proiectare intenționate și instrumente avansate care ajuta oamenii localiza < http://www.opengroups.org > comunități on-line de interes.

Activități Minnesota E-democrație lui în locuri cum ar fi Winona, Minnesota < http://onlinedemocracy.winona.org >, precum și alte eforturi < http://www.mail-archive.com/do-wire @ tc.umn.edu / msg00248.html > punct în această direcție. Am construit "comunelor online" < http://www.e-democracy.org/do/commons.html > locul de discurs public încă informale serios ... acum "hai să facem ceva", va deveni mantra noastră.

Comentariile tale. Practici ce e-democrație cred guverne și altele vor dura până în următorul deceniu? Împărtășiți comentariile dvs. cu autorul < http://www.publicus.net/e-mail.html > sau le posta în mod public pe web .

Trend spre viitor - De ce nu se uita prin 2040?

În comentariile mele de până acum, am propus un cadru pentru înțelegerea e-democrație și a subliniat practici excepționale, care va deveni mai universal până în 2015. Asta ma duce doar la jumătatea drumului în meu de 50 ani ", mers pe jos, cu privire la" planul. Acum am să fac restul în următoarele câteva minute. Voi lua prima lovitură de cuțit la acest concentrându-se pe anumite tendințe cheie și scenarii legate văd încadrarea mediul în care e-democrația va evolua acum prin anul 2040. (Aceste tendințe sunt în curs de dezvoltare în prezent și va avea un impact de curs înainte de 2015.)

Deci, ce se întâmplă când totul excepțional devine de obicei? Ce se va sectoarele democrației on-line face după 2015? Ce mișcări va mătura în sus e-cetateni? Ce tendințe de internet se va schimba regulile? În acest discurs nu am abordat probleme-cheie ale vieții private, supraveghere, reglementarile guvernamentale si a altor politici de probleme de tehnologie. Am încerca să rămânem concentrați pe politica complet infuzate cu tehnologie și comunicații - guvernamentale și a instituțiilor democratice în calitate de utilizatori ai tehnologiei si nu rolul lor ca o autoritate de reglementare. Alti experti < http://www.interesting-people.org/archives/interesting-people > sunt mult mai calificat pentru a comenta cu privire la tendințele de politici de tehnologie. În scrierile viitoare sper să abordeze drepturile democratice on-line de indivizi și grupuri și să împărtășească preocupările mele cu privire la utilizarea tehnologiei de către guvern pentru a controla oamenii și politică.

Familiei și Social Networking

Sunt interesat de ceea ce oamenii de fapt, fac cele mai multe ori ele sunt online, față de ceea ce ei spun că fac sau vor să facă. În timp ce iulie 2001 Fundatia Markle Ancheta responsabilitate Internet < http://www.markle.org/news/_news_pressreport_index.stm > a constatat că majoritatea oamenilor cred că web-ul ca o bibliotecă mare de informații și nu un pătrat mall sau oraș, am s-ar putea adăuga că ei, de asemenea, a confirmat că e-mail este un instrument de comunicare de alegere on-line. Este propria mea estimare că utilizatorul mediu de internet petrece mai mult timp vizionarea cutia lor de e-mail decât orice altceva în timp ce on-line. Este pe de o parte din Internet, care controlează un cetățean. Sunteți un vizitator pe altcineva site-ul web și aveți tendința să se simtă ca un vizitator pe un site guvernamental. La fel cum detii propriul vot, aveti dvs. de e-mail.

Care este cel mai natural lucru pe care oamenii fac prin e-mail? Ei comunica cu prietenii și familia și co-lucrătorilor lor, în cazul în care au e-mail la locul de muncă. Aceste rețele de familie și sociale, fie că o colecție de adrese de e-mail sau o listă de e-mail găzduit la un site ca Yahoogroups < http://groups.yahoo.com >, sunt consolidarea relațiilor existente și crearea de schimb de informații triburi. Ce forma va lua familiile extinse după două sau trei generații de rețele on-line? Cum va rețelele sociale online, de prieteni colegiu sau cluburi sportive locale (de exemplu, softball, cricket), se instituționalizeze pe o durata de viata, va creste acestea, să fie transmise, sau mor atunci când scopul lor inițial nu mai există?

Alegerile post-2000 din SUA "cravată", inaugurat în umor circuitul de e-mail politic potrivit unui studiu realizat de Proiectul Online Democrație < http://democracyonline.org/databank/dec2000survey.shtml >. Un uimitor 54 la suta din utilizatorii de Internet trimise sau primite de glume de e-mail cu privire la candidații și 39 la sută trimise sau primite de e-mail cu privire la alegeri cu prietenii sau familia. Doar 1 la suta a donat un candidat on-line.

În 1998 am scris în democrație mea este articol Online < http://www.e-democracy.org/do/article.html >, "Poate că aspectul cel mai de democratizare a Internetului este posibilitatea pentru oameni de a organiza și de a comunica în grupuri . Este în contextul de asamblare gratuit electronic și asociere care cetățenii vor avea noi oportunități de participare și o voce în politică, guvernare și societate. "

În timp ce multe discuții de grup politic online, va fi creat în mod intenționat, cred că politizarea ocazional de grupuri online de "naturale" ar putea avea cel mai mare de e-democrație impact - în special în timpul uimitoare "momente de Internet", cum ar fi legături de presedinte al Statelor Unite, impeachments, și războaie. (Am prezentat acest discurs aceasta în iulie 2001, a se vedea meu de 13 septembrie 2001 articolul "NetResponse" < http://www.publicus.net/netresponse/ > pentru comentariile mele cu privire la utilizarea Internet pentru a răspunde la atacurile de la 11 septembrie .) De asemenea, am întreb ce se va întâmpla atunci când unele rețele sociale evolua în mișcările politice și ce se va întâmpla atunci când aceste triburi online, vin în conflict unele cu altele. Avem o bucatica de acest lucru atunci când atacurile hackerilor chinezi favorizat unele dintre primele atacuri patriotice de hackeri cu sediul în SUA pe servere din China.

E-guvernare - Modelul E-Business care funcționează?

Este cea mai mare a Internetului fundamental non-profit? Trebuie să ne întrebăm acum ca filantropi de internet, vreau să spun capital de risc s-au tras înapoi. Dacă oamenii vor plăti pentru sprijinul conexiunea, și de publicitate și comerț doar o parte limitată a internetului, în cazul în care se va profiturile veni la să se extindă și să crească pe Internet?

Ce se întâmplă dacă satisfacerii nevoilor publice este obiectivul nostru și putem renunța la cerința de profit? Nu este faptul că exact ceea ce guvernele ar trebui să facă? E-guvernare ar putea fi fundamentul a ceea ce eu numesc "Internet Public." Internetul Public < http://www.publicus.net/pi/ > va apărea "de" Internet pentru a sprijini fundamental aspectele non-profit de Internetul, în special cu conținut de serviciu public și comunități online locale. Internetul public nu este vorba de transferul de bunuri publice existente și mass-media, cum ar fi serviciile publice de radiodifuziune sau probleme sociale deconectat de la Internet. Nu este vorba doar despre a face donatii online de caritate existente. Internetul Publice va deveni baza pentru eforturile de cooperare ale guvernului, non-profit, precum și sectorul privat de care avem nevoie pentru a aduce Internetul în publice deplină și efectivă și în folosul comunității. Un exemplu rapid - copii dispăruți alerte vor fi plasate într-o rețea de sindicalizare de către poliție, difuzat pe televiziune digitală și "legate" de pe buletinele de știri de televiziune < http://www.publicus.net/cis/ > astfel încât să puteți lua o lungă cum vă place pentru a vedea imaginea copilului sau schita a unui suspect răpire de pe televizor.

Schimbarea vitezelor, cu e-guvernare, vom vedea, de asemenea, o creștere radicală în transparență în locuri în care legile sunt în prezent predispusi spre acces și responsabilitate astfel în cele mai multe state din SUA și în țările nordice. Nu va fi mai mari conflicte în țările cu libertate slabe sau limitate de legile de informare. În cele din urmă, mai puțin democratic o țară este în prezent, cu atât mai mult o amenințare pe Internet este de a status quo-ul de mâine.

În societate, funcționarii publici vor fi cei mai expuse public de pe planetă. De confidențialitate pentru liderii politici - Mă îndoiesc. În Suedia, în cazul în care de fapt încearcă să urmeze propriile legi, fiecare agenție guvernamentală este responsabilă de a menține un registru al tuturor e-mail (scrisori tradiționale, precum și) vin în și pleacă dintr-o agenție guvernamentală pentru consultare publică. Este înțelegerea mea, deși acestea variază de la agenție la agenție, aceste registre vor deveni accesibile de la distanță. Excepția cazului în care legile se nega sau clasifica toate guvern de e-mail ca privat (o idee teribil) în mod special, acest tip de registru este aproape inevitabil pentru toți oficialii guvernamentali și birou cerute de lege pentru a menține conformitatea cu legile și reglementările de retenție înregistrare și de arhivare (aici este un e-mail log exemplu, în Oregon - < http://www.ci.corvallis.or.us/council/ >). Predictia mea - oamenii vor merge la închisoare în viitor pentru a distruge în mod ilegal de stat arhivele de e-mail azi. Cu e-mail înlocuirea anterior în-persoană și convorbirilor telefonice, nu este mult mai rezistenta cu guvernul pentru faptul că legile existente ar putea permite publicarea de astfel de comunicare (acest lucru variază mult între guverne). Conformitate cu spiritul de libertate de informare și de înregistrare legile de retenție vor fi, probabil, obligat de către instanțele de judecată, mai degrabă decât să fie de resurse într-un mod proactiv de către cele mai multe guverne.

Fără schimbări în legile < http://www.e-democracy.org/study > și crearea de noi funcții în cadrul adunărilor guvernamentale și reprezentative, întregul potențial al internetului în guvernare nu va fi realizat. Personal și resurse fiscale sunt necesare pentru a schimba acest fel organizațiile de muncă și pentru a crea noi conținut și servicii. The skills of the public information specialist, consultation facilitator, and librarian will be combined in a new set of e-governance positions < http://www.premiers.qld.gov.au/about/community/democracy.htm > required in the heart of any democratic government. In the end, I expect that the experience of local and regional governance (as well as smaller countries) will give us an early sense about the real impact of representative e-government activities.

New Breed of Politician After 2015

Traditional political power among insiders seems based on the spigot model. Those with power let little drops of information out at specific times to help them achieve specific goals. This works in an information poor environment. Today's more wired political environment hasn't changed much. Politicians still generally feel power is gained through information control or at least in an environment where they can be protected from too much information coming in or going out. This is more of a hamster bottle model where the citizens can drink as much as they like, but not when politician doesn't refill the bottle right away. (Hamsters, more attractive than rats, are rodents people keep as pets in the US.) Politicians have less precise control, but ultimately they and formal representative processes are the key source.

Today, the forces of information nature are flooding our hamster cages of life. Politicians and citizens are drowning in information overload, with no context to grab onto. By 2015 I predict up to a quarter of politicians will embrace their new role as information guides. We will respect and follow those who help lead us through the information sea to “dry” places where we can see information in context and accept and trust the leadership of those who reliably tell us what is most important. (This is one reason why online news sites and journalists also have a future.)

I still see most elected officials in the first camp – information controllers or sponges that drip out information in a limited fashion. Even with 25 percent of politicians operating as information guides, ultimately this is still about power, about pursing political goals and serving the political interests of your constituents. Dueling political information guides will struggle for dominance (image 100 US Senators with online political operations like Senator John McCain < http://www.straighttalkamerica.com >) and may or may not form alliances that break down existing partisanship trends. If anything, we may have guides that accentuate political divisions and mistrust among different political groups. I sincerely hope that an ethic of civic trust and multi-partisanship will inspire a new generation of wired elected officials and I plan to help make that happen.

E-Citizens, the Ultimate Challenge

Finally, e-citizens are the ultimate challenge. In focus in marginal seats in the recent UK parliamentary elections, the Industrial Society < http://www.indsoc.co.uk/isociety/press_release.htm > found that people “didn't know there is an election online” – they were oblivious to the simple idea that they could use the Internet to seek the political information. Today many people think we have a supply problem when it comes to election-related information on the Internet, while there may be quality and usability issues, all political content providers need to realize we have lack of demand issue. Where is the democratic intent? Without it, e-citizens won't demand much of their democracies nor take advantage of e-democracy investments across all democratic sectors.

Fellow Minneapolitan Leif Utne < http://www.utne.com > said his parents used to hang out in futurist circles and that futurists really like scenario crosses. Felix Nolte, my Swedish futurist friend helped me refine this illustration. I am a scenario cross “newbie” – perhaps you can take all of my raw materials and give them much more rigor.

On the horizontal axis we have the “Democratic motivation of citizens and society” or “E-Citizenship” and “Information and communication technological adoption in democratic institutions and processes” on the vertical axis.

Let me quickly visit the points I have marked on the diagram below:

Very Strong Citizens – Very Weak Institutions – Perhaps the vision of anti-globalization forces assuming cooperative citizens or libertarians assuming self-interested citizens.

Stronger Democratic Institutions – Weaker Citizens – This may be possible particularly where currently strong democratic cultures function on a historical democratic motivation and ethic.

Very Strong Democratic Institutions – Very Strong Citizens – This is the cyber-optimist view presented as a false measure of hope by many academics and journalists who then position themselves as skeptics to a view held by very very very few. If anything, I am fighting this perceived goal more than others with doses of cyber-pragmatism. Unrealistic, even high goals make pro-active attempts difficult to mount or celebrate. If people figure it is too much work or nearly impossible to achieve, then they will dismiss the opportunity.

Weak Citizens – Somewhat Weaker Democratic Institutions – This is where I see things going “naturally” without active intervention and worse, once things weaken we may see a downward slide. I currently believe the Internet can capture sparks of political interest better than any previous medium. If we allow democracy to slide, even a little, the average citizens will sense that democracy does not matter in the information age and pull back their interest and involvement even further. How do we make the Internet matter in real public life? Further, those inspired by notions of direct democracy enabled by technology may instead find themselves fighting to simply preserve the more participatory aspects of representative democracy.

Somewhat Stronger Citizens – Somewhat Stronger Democratic Institutions – This is where I would like us to be in 2015. If we make the Internet work for the 1 to 5 percent of people who “show up,” actively participate that is, in politics and public life between elections, then the Internet will establish itself as a reform tool that will improve both the democratic process and the public service outcomes of governance. This will help attract “average” citizens into online participation. They will not waste their time with things they think do not think matter. Let's make it matter, and improve the outcomes of democracy through information tools with democratic strategies.

Conclusion

Where we end up in forty years will be based on our democratic intent and the actions we take, or the Internet despite its positive potential, will expand the democratic divide not close it.

Eu sunt optimisti cu privire la viitorul e-democrație și democrația ca un întreg. Există o alianță tot mai mare în întregul spectru politic împingând schimbare incrementală în sectoarele democratice din întreaga lume. Ca progresele tehnologice în Internet, o serie de evoluții mici, e-democrație mai puțin constatate va duce la salturi dramatice fără precedent și neprevăzute în democrație. Împreună putem fi un motor de intenție democratic ca vom căuta să îmbunătățească familiile noastre vieți, comunitățile noastre, și lumea din jurul nostru.

Comentarii?

Vă rugăm să împărtășiți comentariile dvs. cu autorul < http://www.publicus.net/e-mail.html > sau le posta în mod public pe web . Sunt din ce în ce încurajat de alții pentru a scrie o "carte" tradițional pe experiență și de idei cu privire la e-democrație mele. Ce crezi? După ce ați citit acest lucru (și, probabil, unele dintre articolele mele < http://www.publicus.net >), ceea ce doriți să vedeți într-o carte de imprimare? Aruncă-mi o notă. Mulțumiri.

Acțiune