Viitorul E-Democrația - Planul de 50 Anul - De Steven Clift - 2002

Viitorul E-Democrația - Planul de 50 Anul

Nota de lansare: Publicat online Ianuarie 2002 - Aceasta transcriere extins și editat este bazat pe un discurs dat internațional Mondial futurist Societatea < http://www.wfs.org > conferința de la Minneapolis, Minnesota la 31 iulie 2001 Acest discurs este doar începutul unui "plan." Încerc să împărtășesc o viziune pragmatică, dar futurist de guvernare, atunci când există e-democrația ca o parte integrantă a "reale" democrația reprezentativă de zi cu zi. Aștept cu nerăbdare momentul când e-democrația este pur și simplu numit democrație. De asemenea, calendarul folosesc în discursul este destul de arbitrar. În timp ce răspândirea de strategii de e-democrație se va deplasa încet pe termen scurt, eu prevăd salturi spectaculoase în practică a adus pe de forțe sociale externe. E-democratia va deveni o necesitate democratică și nu pur și simplu o opțiune pentru cele mai multe guverne. După cum ați citit și de a reflecta asupra a ceea ce am de spus, vă rugăm să parts comentariile, ideile și sugestiile cu mine < http://www.publicus.net/e-mail.html > sau post-le public pe web .

Viitorul E-Democrația Speech Outline

Introducere

Mi sa spus că eu cred că out-of-the-box. Eu nu mă gândesc la mine ca un "futurist", poate eu sunt un "aici și nowist", care funcționează într-o cutie mare. Eu de multe ori mă găsesc arunca lucruri (e-mail, care este) în cutii altor persoane prin 2200 membru Democrațiilor Online Newswire lista mea de e-mail < http://www.e-democracy.org/do >. Crearea de rețele de persoane și schimbul de informații și cunoștințe în cutia mea de rețea este ceea ce fac cel mai bine. Pregătirea acest discurs futurist ma obligat să scormoni niște găuri mari în acea cutie. Așa cum am plimbat în jurul lacului Calhoun aici în Minneapolis și meditat primul această sarcină, m-am întrebat dacă mi-ar vedea luminoasă pe de altă parte? Permiteți-mi să vă spun, procesul de găuri poking este mult mai dureros și de a absorbi decât s-ar aștepta.

Înapoi în 1994, am ajutat la lansarea Minnesota E-Democrația < http://www.e-democracy.org >, un non-partizan, non-profit, care a creat primul site-ul web orientate spre alegerile din lume. Îmi amintesc emoția mass-media. Ei au întrebat dacă acest lucru a fost la sfârșitul democrației așa cum o știm. Ei au întrebat dacă politica ar mai fi la fel. Pe atunci, am citat spunand ca aceasta a fost pur și simplu o Pentru această zi am încerca să reducă așteptările și să promoveze o viziune orientată spre acțiune mai pragmatic pe care scrie "experiment". - "Da, Internetul poate îmbunătăți democrația. Să trecem la treabă. "Adevărul este, fără eforturi semnificative on-line democrație, internetul ar putea ajuta în schimb accelera declinul democrației auzim atât de mult despre.

În acest discurs, am dat definiția mea de lucru de e-democrație, previziuni de acțiuni cu privire la cererile de e-guvernare mă aștept să văd în mod universal în democrațiile dezvoltate de aproximativ 10 la 15 de ani de acum, și se încheie cu o analiză mai profundă asupra a patru tendințe majore grijă de patruzeci de ani. Am ales patruzeci ani pentru că în urmă cu câteva luni, i-am spus cineva că am fost de zece ani în planul meu de cincizeci de ani. Am dat seama că o 40 ani "walk-despre" țara democrației și a internetului nu a fost tocmai un plan, astfel încât acest discurs reprezintă prima mea încercare de a crea o imagine pe termen lung a e-democrației. Din această imagine parțială, nu putem dezbate doar ceea ce trebuie făcut, dar, de asemenea, planificarea și implementarea măsurilor care pot fi evaluate în lumina de bine gandit scopurile și obiectivele democratice.

De ce e-democrație? Vreau să ajut oamenii construi democrații în care fiecare cetățean care dorește să îmbunătățească lumea din jurul lor și pentru a fi audiate cu privire la aspectele publice importante pot participa la viața publică, cu libertatea și dreptul de a acționa în simțul lor de responsabilitate publică. Văd un mare decalaj democratic, mult mai mare decât decalajul digital, în cazul în care lipsa de timp și atenție se erodează țesătura societății civile și a submina legitimitatea guvernului. Este esențial să creeze noi canale de democrație reprezentativă, prin utilizarea de tehnologii informaționale și de comunicații, care să încurajeze efectiv "pe cont propriu timp" participare ca completare legitim la persoana, de multe ori în timp discriminatorii forme de participare politică.

Comentand direct la Minnesotans în această audiență - prin Minnesota E-Democrația și activitățile mele politice personale, am încerca să se agită automulțumire democratic și partizanat excesiv din sistemul nostru. Am lucrat din greu pentru a aduce tehnologia informației și comunicațiilor în inima comunităților reale și a proceselor de politici publice din întreaga statului nostru. Este timpul sa straluceasca lumina virtuală pe procesele de luare a deciziilor publice și a crea căi semnificative pentru participarea cetățenilor la guvernare de oriunde și oricând în întreaga noastră de stat. Putem aduce State Capitol și primăriile și procesele lor reprezentative în fiecare casă, școală, bibliotecă și locul de muncă. Cu infrastructura informații potrivit combinat cu implicarea esențial în-persoană, putem ajuta la rezolvarea problemelor publice și să nu fie lăsat pe margine doar posibilitatea de a protesta față de acțiunile guvernului (sau inacțiune). Să se alăture alte eforturi de conducere din întreaga lume și de a face Minnesota un test-pat cheie la nivel mondial pentru viitorul democrației. Fie ca lecțiile noastre de astăzi se înțeleagă suficient de acum, astfel încât să putem construi pe baza lor cu bucurie. Nu vreau să fie privit ani de acum ca o scânteie celebru, care nu a reușit să aprindă o flacără susținută necesar pentru a contribui la securizarea viitorul democrației în vârstă de informații. Să ne conecta cu eforturi din întreaga lume și de a construi un viitor pentru și nu împotriva democrației în vârstă de informații.

Definirea E-democrație

După zece ani de implicare directă în acest domeniu, eu încă mai cred că există mai multe persoane care studiază eforturi civice orientate spre e-democrație (cum ar fi Minnesota E-Democrația) decât a face de fapt ceva despre asta în propriile lor comunități și țări. Există și va rămâne mult mai multe persoane implicate în "așa cum este" utilizarea politică și mass-media de pe Internet. În realitate, viitorul e-democrație se bazează în primul rând cu tehnologiile de informare și comunicare utilizate de către sectoare ale democrației bazate pe misiunile lor existente existente. În ciuda criza .com, vestea bună este că tot mai mulți oameni folosesc internetul în politică, guvernare, și participarea comunității de zi cu zi.

În totalitatea sa, conceptul de "e-democrația" reprezintă activitatea cumulat de multe sectoare democratice și a actorilor. În mea "E-Democrația E-Book" < http://www.publicus.net/ebook > parts I-sector cu sector analiză a tendințelor actuale în următoarele domenii:

  1. Campania online și partidele politice
  2. Advocacy Online / Lobby
  3. E-guvernare, în special acele părți dezvoltat de către instituțiile reprezentative
  4. Mass-media și site-uri web portal
  5. Sectorul privat, standarde tehnice, iar instrumentele oferite de industria de Internet și comunități tehnice
  6. Eforturile societății civile (cum ar fi Minnesota E-Democrație), care să atragă activitatea celorlalte sectoare și de a construi un loc pentru ...
  7. E-Citizens

O mare parte din acest discurs este limitat la numărul 3, zona de "e-guvernare". Va trebui să-și petreacă timpul bate mai multe găuri în cutia mea și să reflecteze asupra celorlalte sectoare democratice pe drum.

Democrația înseamnă un milion de lucruri diferite pentru un milion de persoane diferite, deci nu e-democrație, e-guvernare, etc ... În opinia mea de e-democrația nu este un "lucru" sau un înlocuitor instant magic pentru democrație tradițional. Când diferitele sectoare ale democrației în foarte diferite democrații vin vedea că ele fac parte dintr-un puzzle de e-democrație ele sunt mult mai susceptibile de a lua măsuri în domeniul lor de responsabilitate și nu să aștepte pentru planul de mare sau un proiect mega că o face toate. Pentru a construi o viziune globală, avem nevoie pentru a urmări activitatea colegilor noștri < http://www.e-democracy.org/do > și de sprijin reciproc ca ne-am consolida și îmbunătăți democrația în această perioadă de tehnologia informației și comunicațiilor profund perfuzie în democrație.

E-Guvernare - Practice makes perfect excepționale

Astăzi vreau începe cu un accent pe "e-guvernare." Pentru mine, e-guvernare este legătura între cetățeni și instituții guvernamentale reprezentant Internet-enabled. De ce guvern? Guvernul este ceva ce noi toți proprii. Este ceva ce au dreptul de a schimba în comun. La un nivel minim, o democrație reprezentativă Internet-enabled ne va oferi un acces mai bun la și o mai mare deschidere în procesele existente. (Știu că democrațiile varia considerabil. Am să vă încurajez să se adapteze comentariile mele la sistemul de politic și retrase din circuitul agricol valori care vin din experiența mea civică Vestul Mijlociu.)

Comparați acest lucru cu alte sectoare ale democrației, cum ar fi campanii și advocacy, se vor adapta instrumente online pentru a "câștiga" putere și influență. Ei trebuie să supraviețuiască. Schimbarea de guvern, democrațiile noastre legale și legitime oficiale reprezentative, pentru a profita de o eră a informației este punctul de plecare pentru o schimbare de durată. Am o mare teamă că "așa cum este" politica avansează la punctul online care lipsa de activitate inovatoare de e-guvernare civică și motivați democratic va cimenta în mintea cetățenilor aspectele negative ale politicii on-line. Vom pleca online de spații publice de strident, uneori voci delirante dominate adesea de argument personal și ideologic în care extremele ridica vocea lor încă "de mijloc", este de negasit? Noi nu trebuie să fie impasibili. Este timpul pentru a obține în interiorul și de a ajuta guvernele să inițieze eforturi online, care lucrează pentru a utiliza acest mediu pentru a obtine rezultate publice mai bune.

Cu meu "futurist" pălărie, am prezis că următoarele practici de conducere vor fi puse în aplicare peste bord în marea majoritate a jurisdicții în democrațiile avansate economic până în 2015, cu mii de jurisdicții politice din întreaga lume, difuzarea de inovații, strategii, tehnologii, precum și investițiile publice necesare va lua un efort considerabil, timp, și inițiativă politică. Mă aștept ca mai mult de adaptare universal de strategii și instrumente de informare orientate spre democrație va dura câteva zeci de ani în comparație cu guvernele adoptă pentru anticipate.

Adevărata provocare este de a răspândi inovație de la guverne cu activități conduse de campion (de multe ori, cu suport politic și resurse de sus), pentru cei cu mai putin de inițiativă, capacitate, și conducerea politică. Nu vor fi diferențe mari, precum și excepții uimitoare în rândul economiilor dezvoltate și în curs de dezvoltare democrații. Multe țări mai puțin "fir" pot avea niveluri mai mici de iarbă rădăcini de impact, dar în general, mulți vor experimenta o schimbare mai dramatică în sistemele lor democratice decât democrațiile bine înrădăcinate. Să nu ne fie mulțumit cu punerea în aplicare excepțională în 0.05 procente din guverne. În schimb, permiteți-ne să identifice aplicațiile în curs de dezvoltare și de a accelera de difuzie și de investiții.

Cele mai importante practici de e-democrație:

Aviz E-mail

Dacă cineva dorește o licență de afaceri sau permis în cazul în care locuiți sau în cazul în care guvernul intenționează să ia măsuri pe o problemă ce au arătat un interes în, veți fi notificat în mod activ prin e-mail în funcție de preferințele dumneavoastră. Personalizare cu notificare va fi măsura de o democrație cu adevărat fir. Furnizarea de acces la informații pasiv singur, fără efective, specificate de utilizator de informare opțiuni de diseminare va fi privit ca un ac anti-democratic în carul cu fân informații.

Astăzi, un guvern regional în Iutlanda, Danemarca este construirea unui astfel de sistem < http://www.betasite.dk/vores-kommuneuk/Default.asp?SideID=3&ID2=3 >. Peste râul Mississippi de aici, în marele oraș de Sfântul Pavel vă puteți abona în mod automat pentru a primi oraș verbale ale Consiliului și ordinea de zi în dvs. de e-mail în loc să sape prin intermediul unui site web pasiv < http://www.govdocs.com / servlet / GovDocs / merge? cod = STPAUL_CityCouncil >. Un întrebări deschise ramane - se va face ușor pentru persoanele interesate în aceeași informație sau probleme de opt-in comunicare de grup publice guvernele on-line sau vor fi canalizate toate comunicările legate de conținut on-line privat de la cetățeni sau grupuri de interese la oficialii aleși?

În-persoană audieri publice înregistrări și materiale

Dor de o audiere publică? Toate întâlnirile guvernamentale publice, la orice nivel, vor fi anunțate on-line și înregistrate digital și puse la dispoziție atât trăiesc și în format arhivat pe Internet. În-persoană audieri va permite, de asemenea, mărturia de la distanță, prin intermediul pe internet conferințe video și oferă acces digitale instantaneu la toate materialele și pliante distribuite în cadrul reuniunii la cei care urmăresc de la distanță.

Puteți primi în prezent la toate ședințele video de inregistrat pentru emisiune de televiziune de legiuitorul Minnesota (evaluat în 2001 ca cel mai bun site-ul web legislativ de stat în SUA < http://www.csg.org/eagle/2001/2001winners.htm >), prin intermediul Internet. Nimic deosebit aici, cu excepția ei fac, de asemenea, note de evenimente-cheie, astfel încât să puteți ton in sectiuni specifice ale arhivele on-line < http://ww3.house.leg.state.mn.us/htv/archivesHTV.asp >. Sesiune urmatoare, Casa are în vedere feed-uri audio, probabil, cu o cameră video staționară cu unghi larg, de la toate cele zece Casa camerele comisiei simultan. Ideea mea pentru guvernele locale mici și diverse comitete consultative guvernamentale cu buget redus - utilizarea telefoanelor difuzor pentru a oferi un feed audio de bază pentru o difuzare pe Internet și facilitatea de arhivă. Exista companii < http://www.dotell.com > care face acest lucru astăzi.

Audieri publice on-line și consultări

Pentru a contracara vocile politice extreme auzit pe internet și în cele de e-mail inundații inbox cu care se confruntă mulți oficiali aleși, organele reprezentative vor crea consultări speciale online "pe cont propriu" timp pentru a aduna informații și de experiențe cetățenilor utile pentru procesul de elaborare a politicilor. Aceste evenimente on-line extrem de organizate și structurate vor avea decorul așteptat în procese parlamentare și legislative existente. Nu free-for-all dezbatere aici - pentru că este rolul celorlalte părți ale Internetului < http://groups.google.com >.

Consultări online sunt luați de pe teritoriul Europei și Australia cu SUA la final cu mult în urmă. Guvernele din SUA se execută în primul amendament și limitările se pune pe moderație sau eliminarea comentariilor cetățenilor de către guvern. Guvernele din SUA vor descoperi că evenimentele online, structurate cu bună-cuviință, nu necesita drepturi de cenzura de conținut bazate pe pentru a lucra în sistemul nostru - se vor crea spații online de unde se pot muta mesaje off-topic la sectiunea on-line corespunzător. Guvernele de conducere vor învăța, de asemenea, că, cu ceva dincolo de facilitare lumină sau eliminarea trimise / mesajele pe bază de conținut (nu inclusiv stilul de detașare sau atacuri personale) va duce la plângerile cetățenilor și publicitate negativă.

Poate cel mai bun exemplu de consultare on-line a fost până acum consultarea 1999 cu supraviețuitorii violenței domestice și membri ai Parlamentului Regatului Unit găzduite de Societatea Hansard pentru Parlamentară a Guvernului < http://www.hansard-society.org.uk/edemocracy1.htm >. Acesta a scos povești reale și a permis interactiunea anonim printre supraviețuitori pentru a ajuta la educarea parlamentarilor.

    • Sugestii de Resurse - NU-CONSULT - Democrațiilor Online Lista Consultări e-mail este conceput pentru practicieni proiectarea unor astfel de evenimente on-line < http://www.e-democracy.org/do >. Veți găsi link-uri suplimentare pentru consultări online din arhiva DO-WIRE de la aceeași adresă web.

Politicienii cablu Reach Out și Serviti, sau va pieri

După o serie de ousters oameni-putere-cibernetice organizate (cum ar fi eliminarea de președinte Estrada în Filipine < http://www.itworld.com/Tech/2987/CW_1-31-01_it/ > dar la toate nivelurile) trimite unde de soc prin instituțiile politice din întreaga lume, instituțiile politice vor folosi agresiv Internetul pentru a prezenta un acces receptiv util, ușor de înțeles, și mai puțin intimidant pentru oficialii aleși. Partidele politice vor primi, de asemenea, în actul. Constituantă Oficiul Online va fi construit pentru a reprezenta pe deplin toate funcțiile curente din oficiu o Congresului sau alt reprezentant, inclusiv acces la programe publice, înregistrări de vot, noi versiuni și chiar un "întotdeauna pe" perete video-conferințe pentru a conecta birourile de la distanță pentru a permite funcționarului ales să se întâlnească cu publicul și personalul lor înapoi în districtul. Oficialii aleși fără birouri sau personal va găsi pe Internet infrastructurii de informare preferat pentru toate nevoile lor administrative. Primul instrument pentru a ajunge la aprecierea criticilor va restabili e-mail ca un instrument viabil pentru cetățean de a comunica oficial ales prin construirea de filtrare și de asistență răspuns instrumente care ajuta politicienii se ocupe de suprasarcină de comunicare. Cu toate acestea, dezechilibrul politic creat de comunicare directă e-mail de la grupurile de interese pentru personalul și conturi private de e-mail ale funcționarilor publici nu vor fi pe deplin rezolvate. De fapt, în spatele scenei, comunicare e-mail in curs de desfasurare va crește ca o modalitate eficientă de a influența factorii de decizie, precum si pledeaza pentru o cauză politică.

Cum politicianul cu fir utilizează internetul pentru a căuta informații și de intrare va avea imens potențial de definire a agendei. Astăzi, una dintre cele mai importante "Weos" din lume, sau prin cablu Ales Oficialii este Jan Hamming, un consilier local în Tilberg, Țările de Jos < http://www.mail-archive.com/do-wire@tc.umn.edu/msg00274. html >. Newsletter frecvent e-mail și chat-uri în direct său online să îi permită să se conecteze cu mai mulți imigranți, tineri și componentele cu venituri reduse decât înainte. Asta este ceea ce traversează decalajul democratic este despre toate. Activitatile sale ajuta la a face în punctul în care nu trebuie să aștepte pentru a decalajului digital pentru a închide înainte de a ne lansa activități de e-democrație concepute pentru a ridica vocile grupurilor mai puțin reprezentate. Folosind exclusivitatea de acces la Internet ca un motiv pentru a amâna activități de e-democrație poate priva de drepturi suplimentare celor fără glas și pentru cei cu putere să-și consolideze controlul lor de vârstă informații cu privire la societatea în fața tuturor celor care doresc să fie on-line se poate face acest lucru.

Ar trebui să menționez uimitoare de 2 milioane de abonati de pe noul prim-ministru al Japoniei lista de e-mail < http://www.mail-archive.com/do-wire@tc.umn.edu/msg00266.html >. E-mail lista sa newsletter-ul probabil are mai mulți abonați apoi national al Statelor Unite Republican și Democrat părțile combinate. E-mail-ul este rege. Ferește-te de înaltă ținută morală, de polarizare e-mail liste de advocacy duel în eforturile de a genera contra ultraj prin filare constant direct la susținătorii lor de bază. Acest lucru se întâmplă în prezent cu atât de masă (de exemplu, SUA Democrat și Partidul Republican buletine de e-mail) și grupurile politice marginale. Un deceniu de această activitate va duce cei mai mulți oameni să creadă Internet este mai bun la împărțirea oamenilor prin propagandă și schimbul de glume politice. Dacă nu suntem atenți, cetățenii nu vor vedea pe internet ca un instrument util pentru implicarea în comunitate.

Deliberările civice locale și globale Networking

Această tendință va avea un impact enorm asupra guvernării, în general, dar în funcție de sistemul politic și rolul sectorului de voluntariat și non-profit - se va găsi acasă în locuri diferite. Lecții de utilizarea TIC în organizarea politică în rândul forțelor anti-globalizare (destul intersestingly, mai globale în utilizarea lor de TIC pentru advocacy), va găsi drumul lor în sistemele politice globale de masă, precum și comunitățile locale.

Crearea de rețele la nivel mondial în rândul celor interesați de teme de specialitate va fi eclipsat de formarea de spații locale de discuții online pe teme publice. Ca forumuri locale de discuții absorbi cei "care apare" în democrația locală, crearea de sub-grupuri de rezolvare a problemelor publice cu privire la activitățile comunitare specifice va completa o nouă tendință globală spre schimb peer-to-peer între liderii comunității de lucru pe probleme locale similare . Fluxul de informații de la nivel local până la rețele internaționale și invers va veni în cele din urmă în propria sa în 2015, cu eforturile de proiectare intenționate și instrumente avansate care ajuta oamenii sa localizeze < http://www.opengroups.org > comunitati online de interes.

Activități Minnesota E-democrație lui în locuri precum Winona, Minnesota < http://onlinedemocracy.winona.org >, precum și alte eforturi < http://www.mail-archive.com/do-wire@tc.umn.edu/ msg00248.html > punct în această direcție. Am construit "comunelor online" < http://www.e-democracy.org/do/commons.html > locul de discurs public încă neoficial serios ... acum "hai sa facem ceva", va deveni mantra noastră.

Comentariile dumneavoastră. Ce practici-e democrație cred că guvernele și altele vor dura până în următorul deceniu? Partajati-va comentarii cu autorul < http://www.publicus.net/e-mail.html > sau post-le public pe web .

Trend spre viitor - De ce nu se uita prin 2040?

În comentariile mele până acum, am propus un cadru pentru înțelegerea e-democrație și a subliniat practici excepționale, care va deveni mai universal până în 2015 Asta ma duce doar la jumătatea drumului în mea 50 ani "walk-despre" planul. Acum trebuie să fac restul în următoarele câteva minute. Voi lua primul meu lovitură de cuțit la acest concentrându-se asupra unor tendințe cheie și scenarii legate văd încadrarea mediul în care e-democrația va evolua acum prin anul 2040 (Aceste tendințe sunt în curs de dezvoltare în prezent și, desigur, va avea un impact înainte 2015)

Deci, ce se întâmplă când totul excepțional devine de obicei? Ce se va sectoarele de democrație on-line face după 2015? Ce mișcări vor mătura e-cetateni? Ce tendințe Internet se va schimba regulile? În acest discurs nu am abordat problemele-cheie ale vieții private, supraveghere, reglementările guvernamentale și alte politici de probleme tehnologice. Încerc să rămână concentrat pe politica complet infuzate cu tehnologie și comunicații - instituțiile guvernamentale și democratice ca utilizatori ai tehnologiei și nu rolul lor ca o autoritate de reglementare. Alti experti < http://www.interesting people.org/archives/interesting-oameni > sunt mult mai calificat pentru a comenta cu privire la tendințele de politici de tehnologie. În scrierile viitoare sper să abordeze drepturile democratice on-line de indivizi și grupuri și împărtășesc preocupările mele legate de utilizarea tehnologiei de către guvern pentru a controla oamenii și politică.

Familiei și Social Networking

Sunt interesat de ceea ce oamenii de fapt face cele mai multe ori ele sunt on-line, față de ceea ce ei spun că fac sau vor să facă. În timp ce iulie 2001 Fundatia Markle Studiul Responsabilitatea Internet < http://www.markle.org/news/_news_pressreport_index.stm > a constatat că majoritatea oamenilor cred că de web ca o bibliotecă mare de informații și nu un mall sau pătrat oraș, am s-ar putea adăuga că ei, de asemenea, a confirmat că e-mail este un instrument de comunicare de alegere on-line. Aceasta este propria mea estimare că utilizatorul mediu de internet petrece mai mult timp vizionarea cutie de e-mail decât orice altceva în timp ce on-line. Aceasta este o parte a Internetului, care controlează un cetățean. Sunteți un vizitator pe altcineva site-ul web și aveți tendința să se simtă ca un vizitator pe un site guvernamental. Așa cum propria ta vot, dețineți dvs. de e-mail.

Care este cel mai natural lucru pe care oamenii fac prin e-mail? Ei comunica cu prietenii și familia și colegii lor, dacă au e-mail la locul de muncă. Aceste rețele de familie și sociale, fie că o colecție de adrese de e-mail sau o listă de e-mail a găzduit la un site ca yahoogroups < http://groups.yahoo.com >, sunt consolidarea relațiilor existente și crearea de schimb de informații triburi. Ce formă va extinde familiile iau după două sau trei generații de rețele on-line? Cum va rețelele sociale online, de prieteni colegiu sau cluburi sportive locale (de exemplu, softball, cricket), se instituționalizeze pe parcursul unei vieți, vor crește ei, să fie trecut pe, sau mor atunci când scopul lor inițial nu mai există?

Post-2000 Alegeri SUA "cravată", inaugurat în circuitul umor politic e-mail, conform unui studiu efectuat de Proiect Democrație Online < http://democracyonline.org/databank/dec2000survey.shtml >. Un uimitor 54 la suta din utilizatorii de Internet trimise sau primite de glume e-mail despre candidați și 39 la sută a trimis sau primit e-mail despre alegeri cu prietenii sau familia. Doar 1 la suta a donat un candidat on-line.

În 1998 am scris în democrație mea este articol Online < http://www.e-democracy.org/do/article.html >, "Poate că aspectul cel mai de democratizare a Internetului este posibilitatea pentru oameni de a organiza și de a comunica în grupuri . Este în contextul asamblare liber electronic și asociere care cetățenii vor avea noi oportunități de participare și un cuvânt de spus în politică, guvernare și societate. "

În timp ce multe discuții de grup politice, on-line va fi creat în mod intenționat, cred că politizarea ocazional de grupuri on-line "naturale" ar putea avea cel mai mare impact de e-democrație - în special în timpul uimitoare "momente de Internet", cum ar fi legături de presedinte al Statelor Unite, impeachments, și războaie. (Am prezentat acest discurs aceasta, în iulie 2001, a se vedea 13 mea septembrie, 2001 articol "NetResponse" < http://www.publicus.net/netresponse/ > pentru comentariile mele cu privire la utilizarea Internetului pentru a răspunde la atacurile din 11 septembrie .), de asemenea, mă întreb ce se va întâmpla atunci când unele rețele sociale evolua în mișcările politice și ce se va întâmpla atunci când aceste triburi online, vin în conflict unele cu altele. Avem o bucatica de acest lucru atunci când atacurile hackerilor chinezi favorizat unele dintre primele atacuri patriotice de hackeri cu sediul in SUA pe servere din China.

E-guvernare - Modelul E-Business, care funcționează?

Este cea mai mare a internetului fundamental non-profit? Trebuie să ne întrebăm că acum că filantropi Internet, adică capital de risc s-au tras înapoi. Dacă oamenii vor plăti pentru conexiunea, și de publicitate și de sprijin comerț doar o parte limitată a internetului, în cazul în care va veni din profiturile să se extindă și să crească pe Internet?

Ce se întâmplă dacă satisfacerii nevoilor publice este obiectivul nostru și putem renunța la cerința de profit? Nu este faptul că exact ceea ce guvernele ar trebui să facă? E-guvernare ar putea fi fundamentul a ceea ce eu numesc "public la Internet." Internetul Public < http://www.publicus.net/pi/ > va apărea "de" Internet pentru a sprijini aspectele fundamental non-profit de Internetul, în special cu conținut de serviciu public și comunități online locale. Public la Internet nu este vorba de transferul de bunuri publice existente și mass-media, cum ar fi radiodifuziunea publică sau probleme sociale conectat la Internet. Nu este vorba doar despre a face donatii on-line de caritate existente. Internetul Publice va deveni baza pentru eforturile de cooperare ale guvernului, non-profit, și sectorul privat de care avem nevoie pentru a aduce Internetul în serviciul public și comunitate deplină și efectivă. Un exemplu rapid - lipsește alerte de copii vor fi plasate într-o rețea de sindicalizare de către poliție, difuzat pe televiziune digitală și "legate" de pe buletinele de știri de televiziune < http://www.publicus.net/cis/ > astfel încât să puteți lua o lungă cum vă place pentru a vedea imaginea copilului sau schița unui suspect răpire pe televizor.

Schimbarea vitezelor, cu e-guvernare, vom vedea, de asemenea, o creștere radicală în transparență în locuri în care legile sunt în prezent predispusi spre acces și responsabilitate atare în cele mai multe state din SUA și în țările nordice. Nu va fi mai mare conflict din țările cu libertate slab sau limitat de legi de informare. În cele din urmă, mai puțin democratic o țară este astăzi, mai mult o amenințare pe Internet este de a status quo-ul de mâine.

În societate, funcționarii publici vor fi cei mai expuși public de pe planetă. De confidențialitate pentru liderii politici - Mă îndoiesc. În Suedia, în cazul în care de fapt încearcă să urmeze propriile lor legi, fiecare agenție guvernamentală este responsabil de a menține un registru al tuturor e-mail (scrisori tradiționale, precum și) vin în și ies dintr-o agenție guvernamentală pentru consultare publică. Este înțelegerea mea, deși acestea variază de la agenție la agenție, aceste registre vor deveni accesibile de la distanță. Cu excepția cazului în legi nega sau clasifica toate guvern e-mail ca privat (o idee teribil) în mod special, acest tip de registru este aproape inevitabil pentru toți oficialii guvernamentali și birou obligația legală de a menține conformitatea cu retenție de înregistrare și legile și reglementările de arhivă (aici este o e-mail de exemplu, log in Oregon - < http://www.ci.corvallis.or.us/council/ >). Predictia mea - oamenii vor merge la închisoare în viitor, pentru a distruge în mod ilegal arhive guvern de e-mail astăzi. Cu e-mail înlocuirea anterior în-persoană și convorbirilor telefonice, este mult mai rezistenta cu guvernul pentru faptul că legile existente ar putea permite publicarea de astfel de comunicare (aceasta variază foarte mult între guverne). Respectarea cu spiritul de libertate a legilor de informare și de păstrare a registrelor va fi, probabil, obligat de către instanțele de judecată, mai degrabă decât să fie de resurse într-un mod proactiv de cele mai multe guverne.

Fără modificări în legile < http://www.e-democracy.org/study > și crearea de noi funcții în cadrul guvernului și adunări reprezentative, întregul potențial al internetului în guvernare, nu va fi realizat. Personalul și resursele bugetare sunt necesare pentru a schimba acest mod organizațiile de muncă și de a crea conținut nou și servicii. Competențele specialistului de informare a publicului, facilitatorul consultare, iar bibliotecarul vor fi combinate într-un nou set de poziții de e-guvernare < http://www.premiers.qld.gov.au/about/community/democracy.htm > necesar în inima de orice guvern democratic. În cele din urmă, mă aștept că experiența de guvernare la nivel local și regional (ca și țările mai mici) ne va da un sens mai devreme despre impactul real al activităților de e-guvernare reprezentative.

Nou tip de politician după 2015

Puterea politică tradițională între interior pare bazat pe modelul cep. Cei cu putere să picături mici de informații la intervale de timp specifice pentru a le ajuta să atingă obiectivele specifice. Aceasta funcționează în informații-un mediu sărac. Mediu politic mai fir de azi nu sa schimbat prea mult. Politicienii încă, în general, se simt puterea este obținută prin controlul informații sau cel puțin într-un mediu în care acestea pot fi protejate de prea multe informații vin în sau ies. This is more of a hamster bottle model where the citizens can drink as much as they like, but not when politician doesn't refill the bottle right away. (Hamsters, more attractive than rats, are rodents people keep as pets in the US.) Politicians have less precise control, but ultimately they and formal representative processes are the key source.

Today, the forces of information nature are flooding our hamster cages of life. Politicians and citizens are drowning in information overload, with no context to grab onto. By 2015 I predict up to a quarter of politicians will embrace their new role as information guides. We will respect and follow those who help lead us through the information sea to “dry” places where we can see information in context and accept and trust the leadership of those who reliably tell us what is most important. (This is one reason why online news sites and journalists also have a future.)

I still see most elected officials in the first camp – information controllers or sponges that drip out information in a limited fashion. Even with 25 percent of politicians operating as information guides, ultimately this is still about power, about pursing political goals and serving the political interests of your constituents. Dueling political information guides will struggle for dominance (image 100 US Senators with online political operations like Senator John McCain < http://www.straighttalkamerica.com >) and may or may not form alliances that break down existing partisanship trends. If anything, we may have guides that accentuate political divisions and mistrust among different political groups. I sincerely hope that an ethic of civic trust and multi-partisanship will inspire a new generation of wired elected officials and I plan to help make that happen.

E-Citizens, the Ultimate Challenge

Finally, e-citizens are the ultimate challenge. In focus in marginal seats in the recent UK parliamentary elections, the Industrial Society < http://www.indsoc.co.uk/isociety/press_release.htm > found that people “didn't know there is an election online” – they were oblivious to the simple idea that they could use the Internet to seek the political information. Today many people think we have a supply problem when it comes to election-related information on the Internet, while there may be quality and usability issues, all political content providers need to realize we have lack of demand issue. Where is the democratic intent? Without it, e-citizens won't demand much of their democracies nor take advantage of e-democracy investments across all democratic sectors.

Fellow Minneapolitan Leif Utne < http://www.utne.com > said his parents used to hang out in futurist circles and that futurists really like scenario crosses. Felix Nolte, my Swedish futurist friend helped me refine this illustration. I am a scenario cross “newbie” – perhaps you can take all of my raw materials and give them much more rigor.

On the horizontal axis we have the “Democratic motivation of citizens and society” or “E-Citizenship” and “Information and communication technological adoption in democratic institutions and processes” on the vertical axis.

Let me quickly visit the points I have marked on the diagram below:

Very Strong Citizens – Very Weak Institutions – Perhaps the vision of anti-globalization forces assuming cooperative citizens or libertarians assuming self-interested citizens.

Stronger Democratic Institutions – Weaker Citizens – This may be possible particularly where currently strong democratic cultures function on a historical democratic motivation and ethic.

Very Strong Democratic Institutions – Very Strong Citizens – This is the cyber-optimist view presented as a false measure of hope by many academics and journalists who then position themselves as skeptics to a view held by very very very few. If anything, I am fighting this perceived goal more than others with doses of cyber-pragmatism. Unrealistic, even high goals make pro-active attempts difficult to mount or celebrate. If people figure it is too much work or nearly impossible to achieve, then they will dismiss the opportunity.

Weak Citizens – Somewhat Weaker Democratic Institutions – This is where I see things going “naturally” without active intervention and worse, once things weaken we may see a downward slide. I currently believe the Internet can capture sparks of political interest better than any previous medium. If we allow democracy to slide, even a little, the average citizens will sense that democracy does not matter in the information age and pull back their interest and involvement even further. How do we make the Internet matter in real public life? Further, those inspired by notions of direct democracy enabled by technology may instead find themselves fighting to simply preserve the more participatory aspects of representative democracy.

Somewhat Stronger Citizens – Somewhat Stronger Democratic Institutions – This is where I would like us to be in 2015. If we make the Internet work for the 1 to 5 percent of people who “show up,” actively participate that is, in politics and public life between elections, then the Internet will establish itself as a reform tool that will improve both the democratic process and the public service outcomes of governance. This will help attract “average” citizens into online participation. They will not waste their time with things they think do not think matter. Let's make it matter, and improve the outcomes of democracy through information tools with democratic strategies.

Concluzie

Where we end up in forty years will be based on our democratic intent and the actions we take, or the Internet despite its positive potential, will expand the democratic divide not close it.

I am bullish about the future of e-democracy and democracy as a whole. There is a growing alliance across the political spectrum pushing incremental change in democratic sectors around the world. Like technological advancements in the Internet, a series of small less noticed e-democracy developments will lead to unprecedented and unpredicted dramatic leaps in democracy. Together we can be an engine of democratic intent as we seek to improve our families lives, our communities, and the world around us.

Comments?

Please share your comments with the author < http://www.publicus.net/e-mail.html > or post them publicly on the web . I am increasingly encouraged by others to write a traditional “book” on my experiences and ideas related to e-democracy. What do you think? After reading this (and perhaps some of my other articles < http://www.publicus.net >), what would you like to see in a print book? Drop me a note. Thanks.

Distribuiți